Achter het stuur: Pieter BrandsmaAchter het stuur: Pieter Brandsma


In 'Achter het stuur' belichten wij de leden binnen Simrace Vereniging Nederland. Wat doen zij naast het racen op de virtuele circuits? En wat gebruiken ze eigenlijk als ze wél op de baan zijn?
In deze editie rijden we mee met: Pieter Brandsma

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Mijn naam: Pieter Brandsma

Werk je of studeer je? En wat doe je eigenlijk naast het simracen? Ben inmiddels 50 jaar en werk al 26 jaar voor een Expert winkel in Burgum. Ik verzorg hier, samen met nog 4 collega's, de buitendienst. In m'n vrijetijd mag ik graag klussen en simmen als daar tijd voor is. Meestal in de avond. Ben getrouwd en een vader van 4 kids; 1 zoon en 3 dochters. Ik doe niet aan sport maar kijk het graag. Ben liefhebber van alles waar een motor in zit.

Hoe ziet jouw virtuele cockpit eruit? 

Scherm set-up: Triple screen

Wheelbase: Fanatec CSL Elite

Wheel: Fanatec P1

Pedalen: Fanatec V3

Stoel: Playseat met kussen in de rug

Simrig: Simlab GT1 Evo

CPU: AMD Ryzen 5

GPU: Nvidia Geforce RTX 3070 TI

Heb je nog andere handige add-ons in je simrig, zoals leds, een Streamdeck, enzovoort?: Simhub is ideaal voor een overlay met genoeg maar niet te veel info.
Los nog een kastje gebouwt met een arduino waar verschillende info op komt.
En natuurlijk CrewChief.

Waarom neem je deel aan SRVN?: Ben ooit begonnen bij BRO Benelux Racing Online. Hele leuke tijd gehad. Toen BRO en DRL samen gingen werd dat SRVN. Er zijn mensen/vrienden waar ik dus al heeeel lang mee rij. Vooral de gezelligheid en fun op teamspeak is belangrijk. Elk jaar een team bbq is dan ook een gezellige aanvulling.

In welk kampioenschap rijd je het liefst mee?: GT

Welk memorabel moment bij SRVN is jou het meest bijgebleven?: Dat zullen dan de Clio kampioenschappen zijn geweest. Heeeel lang geleden. Toen reed ik nog met Ivo Pakvis in het GPUpdate team. We waren destijds bloedsnel in de Clio. Ik doe al zo lang mee dat er ongetwijfeld meer momenten zullen zijn.

Neem je ook deel aan andere competities buiten SRVN? Nee

Wat wil je uiteindelijk meegeven aan je concurrenten op de baan of misschien wel aan de beginnende simracers?: Sluit je aan bij een team want dat maakt het een stuk leuker. Fun is het belangrijkst. Winnen is een goeie 2de

Lees ook “Achter het stuur” met:

Ook een kijkje in jou Sim? Vul het formulier in via discord #algemeen kanaal.

Het was een mooi schouwspel, gisteravond in de virtuele straten van Monte Carlo. Het decor voor de eerste editie van de Monaco GP, waarbij Simrace Ver…

Lees verder...

Waar het seizoen richting het einde gaat, was het wederom de Jong die een sterke kwalificatie had en vanaf pole mocht gaan starten in de hoofdrace.

Lees verder...

Op dinsdag 4 juni aanstaande vindt de virtuele Algemene Ledenvergadering plaats. Vanwege agendatechnische uitdagingen is er besloten om de fysiek…

Lees verder...

Op 9 mei vindt de eerste editie van de Monaco GP plaats. Daarmee voegt SRVN nog een klassieker toe aan de lijst met jaarlijkse evenementen. Op 9 mei…

Lees verder...