Achter het stuur: Jos van der SterrenAchter het stuur: Jos van der Sterren


In 'Achter het stuur' belichten wij de leden binnen Simrace Vereniging Nederland. Wat doen zij naast het racen op de virtuele circuits? En wat gebruiken ze eigenlijk als ze wél op de baan zijn?
In deze editie rijden we mee met: Jos van der Sterren

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Mijn naam: Jos van der Sterren

Werk je of studeer je? En wat doe je eigenlijk naast het simracen? Ik ben momenteel werkzaam als monteur bij BMW Mini. Eerst 18 jaar bij Renault en daarna als chef werkplaats bij BMW voor de duur van 15 jaar en nu 3 jaar als monteur. Mijn verdere passies; muziek en mijn kleinkinderen."

Hoe ziet jouw virtuele cockpit eruit? 

Scherm set-up: Virtual Reality

Wheelbase: Fanatec CSL Elite

Wheel: Fanatec Formula F1 Wheel

Pedalen: Fanatec V3

Stoel: Te goedkope kuipstoel merkloos

Simrig: Eigen fabricaat

CPU: Intel i9 11900K

GPU: MSI GeForce RTX 4070 Ti SUPRIM X 12G

Heb je nog andere handige add-ons in je simrig, zoals leds, een Streamdeck, enzovoort?: Alleen een buttonbox die onmisbaar is.

Waarom neem je deel aan SRVN?: Om met Nederlandstalige rijders een competitie aan te gaan.

In welk kampioenschap rijd je het liefst mee?: Openwheeler

Welk memorabel moment bij SRVN is jou het meest bijgebleven?: Misschien wat apart maar de samenwerking tussen BRO en DRL. Op dat moment een kleine groep, die bij elkaar kwamen maar er voor gezorgd heeft dat SRVN een fijne en goede organisatie is geworden.
Ook de uitstraling en professionele ontwikkeling van de races en streams mag wel eens genoemd worden.

Neem je ook deel aan andere competities buiten SRVN? Ja

Wat wil je uiteindelijk meegeven aan je concurrenten op de baan of misschien wel aan de beginnende simracers?: Iets wat ik de laatste 25 jaar constant zie is het enthousiasme van de beginnende simracers ongeacht of ze snel zijn of niet en het overschatten van zichzelf.
Dit uit zich vaak in onnodige aanrijdingen of blokken van de tegenstander. Ik hoop dat ze snel inzien dat juist de rust bewaren ze vaak verder brengt.

Lees ook “Achter het stuur” met:

Ook een kijkje in jou Sim? Vul het formulier in via discord #algemeen kanaal.

Afgelopen donderdag werd de 2e ronde van het F3 kampioenschap verreden op het prachtige snelle circuit van Mugello. Met 23 rijders aan de start was he…

Lees verder...

In 'Achter het stuur' belichten wij de leden binnen Simrace Vereniging Nederland. Wat doen zij naast het racen op de virtuele circuits? En wat gebruik…

Lees verder...

Race 1 was het kampioenschapsleider Jeroen Huisers die van pole mocht vertrekken, met GT4 debutant Fabrice Cornelis naast hem. De start verliep rustig…

Lees verder...

In 'Achter het stuur' belichten wij de leden binnen Simrace Vereniging Nederland. Wat doen zij naast het racen op de virtuele circuits? En wat gebruik…

Lees verder...