Achter het stuur: Ivo de Groot



Achter het stuur: Ivo de Groot


In 'Achter het stuur' belichten wij de leden binnen Simrace Vereniging Nederland. Wat doen zij naast het racen op de virtuele circuits? En wat gebruiken ze eigenlijk als ze wél op de baan zijn?
In deze editie rijden we mee met: Ivo de Groot

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Mijn naam: Ivo de Groot

Werk je of studeer je? En wat doe je eigenlijk naast het simracen? Werkzaam bij Carclean.com

Hoe ziet jouw virtuele cockpit eruit? 

Scherm set-up: Triple screen

Wheelbase: Asetek Invicta

Wheel: Cube Contols F-Pro

Pedalen: Asetek Invicta

Stoel: Sparco R333

Simrig: Zelfbouw alu rig

CPU: AMD 7800X3D

GPU: Nvidia RTX 4090

Heb je nog andere handige add-ons in je simrig, zoals leds, een Streamdeck, enzovoort?: Wat niet hahaha, LED flag, LED brows, Stream deck, Philips Hue.

Waarom neem je deel aan SRVN?: Voor een gezellig avondje racen, al is het het laatste seizoen wat behelpen door gebrek aan tijd.

In welk kampioenschap rijd je het liefst mee?: Enduro

Welk memorabel moment bij SRVN is jou het meest bijgebleven?: 10e SRVN Indy 500 die voor mij eindigde in een grote vuurbal.

Neem je ook deel aan andere competities buiten SRVN? Ja

Wat wil je uiteindelijk meegeven aan je concurrenten op de baan of misschien wel aan de beginnende simracers?: Have fun!

Lees ook “Achter het stuur” met:

Ook een kijkje in jou Sim? Vul het formulier in via discord #algemeen kanaal.

Waar het seizoen richting het einde gaat, was het wederom de Jong die een sterke kwalificatie had en vanaf pole mocht gaan starten in de hoofdrace.

Lees verder...

Op dinsdag 4 juni aanstaande vindt de virtuele Algemene Ledenvergadering plaats. Vanwege agendatechnische uitdagingen is er besloten om de fysiek…

Lees verder...

Op 9 mei vindt de eerste editie van de Monaco GP plaats. Daarmee voegt SRVN nog een klassieker toe aan de lijst met jaarlijkse evenementen. Op 9 mei…

Lees verder...

Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...