Achter het stuur: Stan Vlietstra



Achter het stuur: Stan Vlietstra


In 'Achter het stuur' belichten wij de leden binnen Simrace Vereniging Nederland. Wat doen zij naast het racen op de virtuele circuits? En wat gebruiken ze eigenlijk als ze wél op de baan zijn?
In deze editie rijden we mee met: Stan Vlietstra

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Mijn naam: Stan Vlietstra

Werk je of studeer je? En wat doe je eigenlijk naast het simracen? Ik studeer Bedrijfskunde in Nijmegen en doe aan melodisch slagwerk als andere hobby.

Hoe ziet jouw virtuele cockpit eruit? 

Scherm set-up: Triple Screen

Wheelbase: Simucube Sport

Wheel: Grid by Simlab, Porsche 911 RSR Sim Racing Steering Wheel

Pedalen: Heusinkveld Sprints

Stoel: Simlab, speed 1

Simrig: Simlab GT1 EVO

CPU: Intel i7 13700 3.4ghz

GPU: Nvidia GeForce 4080

Heb je nog andere handige add-ons in je simrig, zoals leds, een Streamdeck, enzovoort?: Buttonbox en de welbekende bekerhouder :)

Waarom neem je deel aan SRVN?: Lol maken. Op sommige competities ligt veel druk en bij SRVN is de sfeer altijd relaxed. Tuurlijk wil je presteren maar er is altijd een leuke en toch ook een leuke competitieve sfeer.

In welk kampioenschap rijd je het liefst mee?: Enduro

Welk memorabel moment bij SRVN is jou het meest bijgebleven?: Mijn podium in de SRVN500. Het was mijn eerste keer ooit op de Ovals. De hele race ging eigenlijk prima en toen crashte iemand de muur in. In de laatste bocht reed ik hem voorbij en pakte ik het podiumg. Na zoveel werk in de setup was het ook mooi dat het een 1 2 3 voor het team was. Tevens was het mijn eerste podium bij SRVN dus dat was ook leuk.

Neem je ook deel aan andere competities buiten SRVN? Ja

Wat wil je uiteindelijk meegeven aan je concurrenten op de baan of misschien wel aan de beginnende simracers?: Zorg dat je een leuk team hebt waar je vrolijk van wordt als je samen gaat trainen. En sowieso zorg dat je het leuk blijft vinden want dat is het belangrijkste. Ook dan pas kun je gaan presteren ben ik van mening.

Lees ook “Achter het stuur” met:

Ook een kijkje in jou Sim? Vul het formulier in via discord #algemeen kanaal.

Waar het seizoen richting het einde gaat, was het wederom de Jong die een sterke kwalificatie had en vanaf pole mocht gaan starten in de hoofdrace.

Lees verder...

Op dinsdag 4 juni aanstaande vindt de virtuele Algemene Ledenvergadering plaats. Vanwege agendatechnische uitdagingen is er besloten om de fysiek…

Lees verder...

Op 9 mei vindt de eerste editie van de Monaco GP plaats. Daarmee voegt SRVN nog een klassieker toe aan de lijst met jaarlijkse evenementen. Op 9 mei…

Lees verder...

Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...