Achter het stuur: Stan Vlietstra



Achter het stuur: Stan Vlietstra


In 'Achter het stuur' belichten wij de leden binnen Simrace Vereniging Nederland. Wat doen zij naast het racen op de virtuele circuits? En wat gebruiken ze eigenlijk als ze wél op de baan zijn?
In deze editie rijden we mee met: Stan Vlietstra

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Mijn naam: Stan Vlietstra

Werk je of studeer je? En wat doe je eigenlijk naast het simracen? Ik studeer Bedrijfskunde in Nijmegen en doe aan melodisch slagwerk als andere hobby.

Hoe ziet jouw virtuele cockpit eruit? 

Scherm set-up: Triple Screen

Wheelbase: Simucube Sport

Wheel: Grid by Simlab, Porsche 911 RSR Sim Racing Steering Wheel

Pedalen: Heusinkveld Sprints

Stoel: Simlab, speed 1

Simrig: Simlab GT1 EVO

CPU: Intel i7 13700 3.4ghz

GPU: Nvidia GeForce 4080

Heb je nog andere handige add-ons in je simrig, zoals leds, een Streamdeck, enzovoort?: Buttonbox en de welbekende bekerhouder :)

Waarom neem je deel aan SRVN?: Lol maken. Op sommige competities ligt veel druk en bij SRVN is de sfeer altijd relaxed. Tuurlijk wil je presteren maar er is altijd een leuke en toch ook een leuke competitieve sfeer.

In welk kampioenschap rijd je het liefst mee?: Enduro

Welk memorabel moment bij SRVN is jou het meest bijgebleven?: Mijn podium in de SRVN500. Het was mijn eerste keer ooit op de Ovals. De hele race ging eigenlijk prima en toen crashte iemand de muur in. In de laatste bocht reed ik hem voorbij en pakte ik het podiumg. Na zoveel werk in de setup was het ook mooi dat het een 1 2 3 voor het team was. Tevens was het mijn eerste podium bij SRVN dus dat was ook leuk.

Neem je ook deel aan andere competities buiten SRVN? Ja

Wat wil je uiteindelijk meegeven aan je concurrenten op de baan of misschien wel aan de beginnende simracers?: Zorg dat je een leuk team hebt waar je vrolijk van wordt als je samen gaat trainen. En sowieso zorg dat je het leuk blijft vinden want dat is het belangrijkste. Ook dan pas kun je gaan presteren ben ik van mening.

Lees ook “Achter het stuur” met:

Ook een kijkje in jou Sim? Vul het formulier in via discord #algemeen kanaal.

De 12e editie van de SRVN500 vond plaats op 14 juli en 29 coureurs begonnen aan de missie SRVN500 kampioen worden. Bij de start was het Mark de Vries …

Lees verder...

In deze zomerpauze is de organisatie achter de schermen druk bezig met het samenstellen van de kampioenschappen in dit najaar. Enkele wapenfeiten zijn…

Lees verder...

In deze zomerpauze is de organisatie achter de schermen druk bezig met het samenstellen van de kampioenschappen in dit najaar. Enkele wapenfeiten zijn…

Lees verder...

Terwijl de rijders in voorbereiding zijn voor de SRVN 500 en de stofwolken van de Monaco Grand Prix inmiddels zijn opgetrokken. Wacht aankomende augus…

Lees verder...