Achter het stuur: Nanno van der Poel



Achter het stuur: Nanno van der Poel


In 'Achter het stuur' belichten wij de leden binnen Simrace Vereniging Nederland. Wat doen zij naast het racen op de virtuele circuits? En wat gebruiken ze eigenlijk als ze wél op de baan zijn?
In deze editie rijden we mee met: Nanno van der Poel

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Mijn naam: Nanno van der Poel

Werk je of studeer je? En wat doe je eigenlijk naast het simracen? Ik ben werkzaam als interieurontwerper in Groningen. Naast het simracen stap ik nog regelmatig in een kart. KZ 125cc of een endurance race. Op de vrijdag sta ik vaak langs de slotracebaan in Weerdinge. Een houten baan van 32 meter lang met 5 sporen. Daarnaast ga ik ook graag, gewapend met een camera, naar Zandvoort, Assen of Le Mans.

Hoe ziet jouw virtuele cockpit eruit? 

Scherm set-up: Single Screen

Wheelbase: Fanatec CSL DD

Wheel: Fanatec F1 Elite

Pedalen: Fanatec CSL met Loadcell

Stoel: Sparco

Simrig: Eigenbouw aluminium rig die binnenkort vervangen wordt door een model van Simlab

CPU: Intel i7 7700k

GPU: MSI RTX 2060

Heb je nog andere handige add-ons in je simrig, zoals leds, een Streamdeck, enzovoort?: Nee, gewoon gas geven.

Waarom neem je deel aan SRVN?: Na jaren gereden te hebben bij Gamers Crib en Digital Racing werd ik door Pascal getipt om eens mee te doen bij SRVN. Geprobeerd en nooit meer weggegaan. Mooie races, leuke opzet en veel gelijkgestemden. En bovenal een prima organisatie.

In welk kampioenschap rijd je het liefst mee?: GT

Welk memorabel moment bij SRVN is jou het meest bijgebleven?: Mijn super start in de F2000 op Watkins Glen. Vanaf de tweede startrij naar de kop van het veld. Op de stream werd getwijfeld of ik misschien een valse start had maar na een aantal ronden bleek dat niet het geval. Uiteindelijk werd ik 6e maar die glimlach bleef nog lang op mijn gezicht.

Neem je ook deel aan andere competities buiten SRVN? Nee

Wat wil je uiteindelijk meegeven aan je concurrenten op de baan of misschien wel aan de beginnende simracers?: Race hard maar fair. Plaats die aanval als het echt kan. Een divebomb eindigt meestal in tranen. Een klapper kan gebeuren net als in het echt maar probeer het vooral te vermijden. En geniet van de strijd op de baan!!

Lees ook “Achter het stuur” met:

Ook een kijkje in jou Sim? Vul het formulier in via discord #algemeen kanaal.

Waar het seizoen richting het einde gaat, was het wederom de Jong die een sterke kwalificatie had en vanaf pole mocht gaan starten in de hoofdrace.

Lees verder...

Op dinsdag 4 juni aanstaande vindt de virtuele Algemene Ledenvergadering plaats. Vanwege agendatechnische uitdagingen is er besloten om de fysiek…

Lees verder...

Op 9 mei vindt de eerste editie van de Monaco GP plaats. Daarmee voegt SRVN nog een klassieker toe aan de lijst met jaarlijkse evenementen. Op 9 mei…

Lees verder...

Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...