Achter het stuur: Ger PeetersAchter het stuur: Ger Peeters


In 'Achter het stuur' belichten wij de leden binnen Simrace Vereniging Nederland, wat doen zij naast het racen op de virtuele circuits? Martijn Huisers gaf het stokje over aan Ger Peeters, fanatiek SRVN lid van het eerste uur en rijdt veelal elk kampioenschap mee!

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik zit in de IT en de laatste 15 jaar hou ik me bezig met performance en capacity zaken op IBM mainframe z/serie omgevingen.

Hoe ziet jouw virtuele cockpit eruit?

Simracen doe ik al jaren in VR, denk niet dat ik nog zonder zou willen of kunnen en momenteel gebruik ik daarvoor een HP Reverb G2.

Verder heb ik een een relatief eenvoudige setup, ik race vanuit een hoek tussen onze keuken en de woonkamer en er dus geen plaats voor een vaste rig opstelling.

Sinds een jaar of 4 heb ik als wheelbase de fanatec CSL met bijbehorend eenvoudig GT stuur in gebruik met als pedalensetje de CSL loadcell variant. Ik zit op een eenvoudige burostoel met wieltjes die ik met rubberen ringen vast zet tegen het wegrollen (dank aan een SRVN-er voor de tip).
De wheelbase die is vastgezet op een houten plank staat weggeschoven op het buro en wordt iedere race sessie met houtklemmen op het buro vastgeklemd. n ja....dat is wel eens losgeschoten tijden een race...

Wat trekt jou aan bij SRVN?

Denk toch vooral het steeds weer redelijk breed aanbod aan verschillende klasses. Zoals al vaker is gemeld in de streams rijd ik bijna elk seizoen in alle klasses mee. Natuurlijk vind ook ik het competitie element leuk maar het is me voornamelijk te doen om het plezier in racen.

Beste race bij SRVN?

Aansluitend bij vorige vraag is dat eigenlijk gewoon iedere race waar ik wat leuke gevechten heb gehad. Zelf iemand inhalen is en blijft een rush maar ik kan er net zo goed van genieten als iemand een mooie inhaalpoging op mij lukt.
Zit na al die jaren op zo'n moment nog steeds met een brede lach op mijn gezicht. Maar mbt welke races zijn blijven hangen springen er toch wel twee uit.

Ik moet nog altijd hard lachen om een deels in de regen gereden race 2 op croft in de Clio's. Inmiddels al weer 10 jaar geleden waar twee bekende SRVN commentatoren rondenlang in de stream verbaasd waren dat ik het, bij vertrek vanaf pole met reversed grid, best lang volhield aan de kop van het veld.

Maar de meeste voldoening gaf toch mijn overwinning op de Nordschleiffe in seizoen 2016 in een goed gevuld GT3 veld met een Aston Martin. Vind het tot de dag van vandaag jammer dat uitegerekend die avond geen srvn stream aanwezig was.

Aan wie geef jij het woord voor de volgende 'Achter het stuur'?

Relatief nieuw bij SRVN: Felix de Kruijf!

 

Afgelopen donderdag werd de 2e ronde van het F3 kampioenschap verreden op het prachtige snelle circuit van Mugello. Met 23 rijders aan de start was he…

Lees verder...

In 'Achter het stuur' belichten wij de leden binnen Simrace Vereniging Nederland. Wat doen zij naast het racen op de virtuele circuits? En wat gebruik…

Lees verder...

Race 1 was het kampioenschapsleider Jeroen Huisers die van pole mocht vertrekken, met GT4 debutant Fabrice Cornelis naast hem. De start verliep rustig…

Lees verder...

In 'Achter het stuur' belichten wij de leden binnen Simrace Vereniging Nederland. Wat doen zij naast het racen op de virtuele circuits? En wat gebruik…

Lees verder...