Achter het stuur: Martijn Huisers



Achter het stuur: Martijn Huisers


In 'Achter het stuur' belichten wij de leden binnen Simrace Vereniging Nederland, wat doen zij naast het racen op de virtuele circuits? Bram Kuipers gaf het stokje over aan Martijn Huisers, bestuurslid en duizendpoot binnen SRVN.

Wat doe je in het dagelijks leven?

In mijn dagelijks leven werk ik bij het mooiste ministerie wat er bestaat, maar daarnaast ben ik ook ZZP’er. Als ZZP’er werk ik ook mee aan hele mooie opdrachten van Studio397. Van serverbeheer tijdens de 24h van LeMans tot aan on site support bij de FormulaE. Een super druk leven maar wat is er nou mooier dan van je hobby je werk maken.

Hoe ziet jouw virtuele cockpit eruit?

Eigenlijk heb ik 2 virtuele cockpits. De eerste is natuurlijk de cockpit die gebruikt wordt om zelf lekker te racen. Een SimLab GT1 uit 2017 met een quad monitor stand. Klein beetje aangepast zodat er 5 schermen oppassen ;).
Een Fanatec ClubSport Wheel Base V2.5 en een ClubSport Steering Wheel Formula Carbon. Onder de voeten een set Heusinkveld Sprint Pedals.

Ik zit echter veel meer in de 2e virtuele cockpit. 2 systemen die beide zijn voorzien van rFactor2 en totaal 7 schermen om zo lekker bezig te zijn met serverbeheer, wedstrijdleiding en het aanpassen van de mods. Als ik nog ergens eens een keertje wat tijd heb dan wil ik me nog eens gaan verdiepen in het livestream gebeuren.

Wat trekt jou aan bij SRVN?

Het enthousiasme van alle leden en vooral de drive om alles zo goed als mogelijk neer te zetten. Soms heb ik wel eens het idee dat we een beetje doorslaan, maar daar komen we dan ook wel weer uit.

Beste race bij SRVN?

Voor mij is het racen een vorm van ontspanning geworden. Gedachten even op nul en gewoon lekker racen. Met die instelling ga je echt geen races winnen laat staan kampioen worden, maar toch ben ik voor mezelf elke race een winnaar. Het koppie is weer lekker leeg, er is weer veel gelachen en/of gescholden dus wat wil je nog meer.

Aan wie geef jij het woord voor de volgende 'Achter het stuur'?


Ik geef het woord aan Ger Peeters. Ger is ook al jaren lid bij SRVN en zie je eigenlijk terug in elk kampioenschap. Hoe dat hij dat toch en waarmee?

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...

Ronde 5 van het NK GT3 kampioenschap bracht ons naar Portugal op het circuit van Portimao. In de kwalificatie was het Robin de Jong die de snelste was…

Lees verder...

Waar het weer tijd was voor ronde 5 van het kampioenschap, wist Nanno van der Poel de pole te pakken in de kwalificatie met een flinke voorsprong van …

Lees verder...