Achter het stuur: Rene VosAchter het stuur: Rene Vos


In 'Achter het stuur' belichten wij de leden binnen Simrace Vereniging Nederland. Wat doen zij naast het racen op de virtuele circuits? En wat gebruiken ze eigenlijk als ze wél op de baan zijn?
In deze editie rijden we mee met: Rene Vos

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Mijn naam: Rene Vos

Werk je of studeer je? En wat doe je eigenlijk naast het simracen? Ik werk binnen de IT-sector. Ik ben technisch consultant en verantwoordelijk voor het pre-sales traject. Daarnaast ben ik al 12 jaar motorsportfotograaf voor o.a. de MotoGP en WorldSBK en reguliere trackdays. Dat laatste doe ik zelf ook zo'n 10-15 keer in binnen en buitenland op de Yamaha R6.

Hoe ziet jouw virtuele cockpit eruit? 

Scherm set-up: Single Screen

Wheelbase: Fanatec Podium Wheelbase DD1 QR2

Wheel: Fanatec Podium Steering Wheel BMW M4 GT3

Pedalen: Heusinkveld Sprints

Stoel: Sparco Grid Q

Simrig: Alu zelfbouw

CPU: AMD Ryzen 9 5900X

GPU: AMD Radeon RX 7900 XTX

Heb je nog andere handige add-ons in je simrig, zoals leds, een Streamdeck, enzovoort?: Heel wat! Streamdeck, Killswitch, Windsim, Matrix flagleds, iPad (laptimes), Buttkicker en natuurlijk een bekerhouder!

Waarom neem je deel aan SRVN?: SRVN was de eerste competitie na het installeren van rF2, toen nog via Bart Jansen binnengekomen. We kwamen van Assetto Corsa af. Ik hostte daar zelf een eigen league waar veel tijd in zat. Een bestaande competitie joinen met Nederlandsers was dus een simpele keuze om zo te groeien in het rf2-online-simracen. 

In welk kampioenschap rijd je het liefst mee?: GT

Welk memorabel moment bij SRVN is jou het meest bijgebleven?: Wel een aantal; meestal is het een felle strijd waarbij je uiteindelijk met klotsende oksels de stoel verlaat. Maar dan moet ik toch m'n overwinning op Road America benoemen. Daar mocht ik eindelijk na veel podiums toch de hoogste trede beklimmen.

Neem je ook deel aan andere competities buiten SRVN? Ja

Wat wil je uiteindelijk meegeven aan je concurrenten op de baan of misschien wel aan de beginnende simracers?: Aan de beginnende racers, werk je weg omhoog. Er is veel onderlinge strijd maar ook respect op de baan. Wees niet het baasje die zich moet bewijzen tegenover de rest. Hou het dus netjes. Aan de concurrentie? Blijf nou een keer gewoon achter me!

Lees ook “Achter het stuur” met:

Ook een kijkje in jou Sim? Vul het formulier in via discord #algemeen kanaal.

Afgelopen donderdag werd de 2e ronde van het F3 kampioenschap verreden op het prachtige snelle circuit van Mugello. Met 23 rijders aan de start was he…

Lees verder...

In 'Achter het stuur' belichten wij de leden binnen Simrace Vereniging Nederland. Wat doen zij naast het racen op de virtuele circuits? En wat gebruik…

Lees verder...

Race 1 was het kampioenschapsleider Jeroen Huisers die van pole mocht vertrekken, met GT4 debutant Fabrice Cornelis naast hem. De start verliep rustig…

Lees verder...

In 'Achter het stuur' belichten wij de leden binnen Simrace Vereniging Nederland. Wat doen zij naast het racen op de virtuele circuits? En wat gebruik…

Lees verder...