Achter het stuur: Bram KuipersAchter het stuur: Bram Kuipers


In 'Achter het stuur' belichten wij de leden binnen Simrace Vereniging Nederland, wat doen zij naast het racen op de virtuele circuits? Gijs Sonneveld gaf het stokje over aan Bram Kuipers, inmiddels een oudgediende binnen SRVN, zowel op als naast de baan.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Momenteel werk in in de technische customer service/aftersales bij Betersport maar ik ga vanaf 1 december met een nieuwe job aan de slag.
Dan ga ik beginnen bij Hamilton & Bright als Project Merchandiser.
Verder buiten werk hockey ik al een goeie 26 jaar, net als mijn simrace collega Gijs, maar hij is maar een keeper dus ben vet beter dan hem ofcourse. ;)
Ik game ook vrij veel en ben ook te zien via Twitch te zien/volgen (twitch.tv/xKirabi_), zoals sommige wellicht al weten van mijn altijd positieve instelling tijdens het racen en naar de collega coureurs toe :D.

Hoe ziet jouw virtuele cockpit eruit?

Het is niet heel spannend allemaal bij mij. Ik heb een UGX raceseat van een jaar of 8 oud, toen der tijd gekocht toen ze nog sponsor waren bij SRVN. De seat is goed en is niets op aan te merken.
Als stuur ben ik denk ik in de minderheid want ik heb een Thrustmaster TS-XW Sparco P310. Voorheen een G27 gehad en toen naar Fanatec overgestapt, maar zoals sommige weten heb ik daar behoorlijk wat gezeik mee gehad, vandaar dat ik naar Thrustmaster ben gegaan voor het stuur.
Pedalen zijn wel van Fanatec, namelijk de Fanatec CSR Elite pedalen waar ik altijd een goed gevoel bij heb en heb gehad.
Als beeld, heb ik me maar gewoon een TV aan een beugel geknald. Als ik alles maar duidelijk kan zien vind ik het allemaal best!

Wat trekt jou aan bij SRVN?

Nou, de community van veel mensen, verschillende niveaus en ook veel plezier. Ik rijdt al een tijdje mee, want ben begonnen in 2010 toen het nog BRO en DRL was, dus er is niet iets wat me aangetrokken heeft bij SRVN, want ik reed er al.

Wat me wel bij SRVN houdt is gewoonweg het professionele aspect, aangezien we toch wel erg veel doen en er voor zorgen dat het net een echt raceweekend is, ook al is het maar in 1 avond.
Uiteindelijk zit ik ook in het allerbeste team dat er is, namelijk GNCR Motorsports, waar altijd wel een goede sfeer is, veel ruimte is voor lol en plezier en ook natuurlijk het serieuze aspect wat er soms in terug komt.

Beste race bij SRVN?

Joh, ik rij al 11 jaar mee dus dit was wel even graven.
Ik heb natuurlijk het fantastische kampioenschap behaald in 2019-1, dat is zonder meer mijn mooiste moment in mijn ‘simracecarriere”, ook races gehad in de DTCC waar ik op plek 1 de complete race heb moeten verdedigen om die vast te moeten houden maar ook in de Honda Civic op Croft, waar ik Rudy van Buren wist te verslaan in 1 race. (niemand weet dat door tijdstraffen ik die overwinning nog verloor, maar dat doet er niet toe). Dat was de enige race dat seizoen wat Rudy van Buren zelf niet won.

Als ik dan toch moet kiezen, ga ik terug naar mijn 23e verjaardag, 2 december 2012. Clio in Mills Metro Park, waar ik mijn eerste overwinning ooit pakte. Mooie eraan was dat het natuurlijk mijn verjaardag was maar dat ik de hele race alles op alles had gezet om bij Jan Wim Ensing in de buurt te komen.
Vele weten dat Ensing vrij lastig in te halen is, dus ik kon mijn borst nat maken.
Met een vrij gedurfde actie zette ik de Clio aan de binnenkant bij Ensing en pakte ik die 1e plek over.
Dat was voor mij wel de start die mijn reeks aan 2e plekken in kampioenschappen heeft opgeleverd.

Aan wie geef jij het woord voor de volgende 'Achter het stuur'?

Nou, ons bestuurslid en mede genieter van een goede sigaar, Martijn Huisers ben ik wel benieuwd naar!

Ronde 5 van het NK GT3 werd verreden op Suzuka en het was Noa Kort die de pole veroverde met 1,2 seconden voorsprong. Bij de start ging het allemaal …

Lees verder...

Ronde 5 van het NK DTCC werd verrenden op Donington Park en het was Pieter Brandsma die Poleposition pakte. Race 1 was het Bas Zwartenbol die van P1 m…

Lees verder...

Noa Kort heeft de vierde ronde van het NK GT3 op zijn naam geschreven. Zo makkelijk als op Portimao ging het echter niet. De coureur van VMS-SunEdits …

Lees verder...

De laatste ronde van het NK Porsche Cup werd verreden op de Sachsenring in Duitsland. In de kwalificatie was het Noa Kort die de snelste tijd had, maa…

Lees verder...