Robin de Jong pakt de titel in het NK GT3Robin de Jong pakt de titel in het NK GT3


Met het laatste raceweekend voor de boeg, was het voor Robin de Jong zaak om gewoon te finishen in de top 20, als Fabrice Cornelis zou winnen, om de titel van het NK GT3 te pakken.

In de kwalificatie was het Pim van Ark die de pole wist te pakken, voor Wik Hoogterp en Robin de Jong.

Er was geen reversed grid voor dit weekend gepland aangezien de er maar 1 race zou zijn van 60 minuten.
Wat ook nog mee ging spelen is dat er een random regenbui zou zijn vanaf het begin van de race. Hierdoor zou de taktiek zeker meespelen aangezien de grote vraag ging zijn, wanneer ga je van regenbanden naar slicks.

Bij de start was het Pim van Ark die snel weg kon rijden. Hoogterp had problemen bij de start en viel van 2 snel terug naar plek 4.
Achter van Ark van het de Jong die niet het tempo had van van Ark maar dat was ook niet zijn probleem. Voor de Jong was het gewoon zaak om de wagen op de baan te houden.
De Jong vocht ook niet maximaal bij Pascal de Birk en bij Cornelis dus viel voor de pitstops terug naar plek 4

Vrij snel begon het al droog te worden en begonnen de eerste pitstops na een goede 20/25 minuten.
Dit bleek een goede keuze te zijn, want een aantal die vroeg naar binnen gingen, wisten veel plekken te pakken.
Een van die rijders was Bart Huizinga. Hij wist na de pitstops de top 10 binnen te dringen en daar ook te blijven.

Na de pitsstops waren er toch een flink aantal verschuivingen.
Pim van Ark had bij zijn pitstop aanpassingen laten doen aan zijn vleugels en dit kostte hem veel tijd, waardoor hij ver terug viel in het veld.
Hierdoor profiteerde meerdere rijders. Cornelis wist naar de leiding te gaan van de race met Robin de Jong op plek 2 en de Birk op 3.

De Birk wist de Jong nog in te halen met nog 10 minuten te gaan in de race.
Dan zou je denken, alles is goed voor de Jong, lekker uitrijden en klaar, maar de Birk had in de laatste fase van de race nog lagspikes waardoor de Jong een paar code brown momenten had en bijna zijn kampioenschap in rook op zag gaan.
Met nog een ronde te gaan, maakte de Jong nog een fout in de 2e bocht, waardoor hij nog een plek verloor aan Hoogterp voor het laatste podiumplekje.

Fabrice Cornelis wist uiteindelijk de laatste race van het seizoen te winnen en het seizoen sterk af te sluiten, voor Pascal de Birk op 2 en Wik Hoogterp op 3.

Robin de Jong werd 4e en dat was ruim voldoende om het NK GT3 titel binnen te slepen dit seizoen.


De 12e editie van de SRVN500 vond plaats op 14 juli en 29 coureurs begonnen aan de missie SRVN500 kampioen worden. Bij de start was het Mark de Vries …

Lees verder...

In deze zomerpauze is de organisatie achter de schermen druk bezig met het samenstellen van de kampioenschappen in dit najaar. Enkele wapenfeiten zijn…

Lees verder...

In deze zomerpauze is de organisatie achter de schermen druk bezig met het samenstellen van de kampioenschappen in dit najaar. Enkele wapenfeiten zijn…

Lees verder...

Terwijl de rijders in voorbereiding zijn voor de SRVN 500 en de stofwolken van de Monaco Grand Prix inmiddels zijn opgetrokken. Wacht aankomende augus…

Lees verder...