Spanning en sensatie op Mugello



Spanning en sensatie op Mugello


Ronde 4 van het NK GT4 kampioenschap werd verreden op Mugello. Het zou een race worden van de debutanten. Race 1 was het debutant Floris Wijers die van pole mocht vertrekken, met Noa Kort naast hem. 13 Minuten langs was het spannend tussen deze heren, maar uiteindelijk was het Noa Kort die teveel van zijn banden had gevraagd en zo wist Floris Wijers race 1 te winnen, met P2 voor Noa Kort en 3e plaats voor Bas Zwartenbol.

Race 2 was het Milan Kort die van pole mocht vertrekken en met Arthur Thijmen ernaast. Lang heeft Milan Kort niet kunnen genieten van de P1, al vroeg viel hij terug namelijk. Met 15 minuten nog te gaan was het Noa Kort die P1 overnam van Arthur Thijmen en leek Noa Kort naar de overwinning te gaan. Niets was minder waar, want met nog 2 ronden te gaan, schoot Noa Kort van de baan en dat bracht het gevecht om P1 richting 3 man. Dit waren Isaiah Bennet, Bas Zwartenbol en Charlotte Mennink.

Het gevecht was episch te noemen, dan had Zwartenbol P1, dan had Bennet weer P1 en dan had Mennink P1. Uiteindelijk wist Isaiah Bennent als debutant race 2 te winnen met een voorsprong van 0,078 seconden op Bas Zwartenbol en met de derde plaats van Charlotte Mennink is zij de eerste vrouwelijke coureur die bij SRVN een podium behaald.

Race 3 was het Niels Hampsink die van pole mocht vertrekken, met Jeroen Huisers ernaast. Al vroeg in de race was het Huisers die de leiding overnam en weg probeerde te rijden. Noa Kort probeerde zich de revancheren en wilde een dummy doen richting bocht 1 op Jeroen Huisers. Dat ging deze keer niet goed, omdat er geen gat was en Noa Kort belande hierdoor in de grindbak, maar kon zijn weg wel vervolgen.

Een paar ronden later was het Niels Hampsink die het probeerde bij Huisers, maar de heren raakten elkaar en zo was het Hampsink die de auto in de pitsstraat moest parkeren. Bas Zwartenbol kon er optimaal van proviteren en wist zo race 3 te winnen, voor Floris Wijers en Noa Kort.

Over twee weken gaan we richting Road Atlanta voor weer spannende 3 races.


Waar het seizoen richting het einde gaat, was het wederom de Jong die een sterke kwalificatie had en vanaf pole mocht gaan starten in de hoofdrace.

Lees verder...

Op dinsdag 4 juni aanstaande vindt de virtuele Algemene Ledenvergadering plaats. Vanwege agendatechnische uitdagingen is er besloten om de fysiek…

Lees verder...

Op 9 mei vindt de eerste editie van de Monaco GP plaats. Daarmee voegt SRVN nog een klassieker toe aan de lijst met jaarlijkse evenementen. Op 9 mei…

Lees verder...

Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...