Mateman en van Grunsven pakken overwinning in Duitsland



Mateman en van Grunsven pakken overwinning in Duitsland


Het was Denny Mateman die de sprintrace op het circuit van Hockenheim op zijn naam wist te schrijven. Mateman kende een goede start en was direct goed op weg waarbij hij het aan de stok kreeg met teamgenoot Gert Hagedoorn. Hagedoorn kon een aantal ronden aan de leiding blijven maar de druk in de kopgroep werd echter hoog gehouden nadat ook Hans van Putten en Bas van Grunsven zich in de voorhoedde meldden. Echter ging het gigantisch fout toen van Grunsven in contact kwam met Ger Peeters. Laatst genoemde kon echter zijn weg nog vervolgen.
Nadat Mateman de leiding had overgenomen in de tweede fase van de race kon hij door goed gebruik te maken van zijn Push To Pass (P2P), voldoende afstand nemen op teamgenoot Hagedoorn en hiermee de eerste race te winnen. Hagedoorn werd tweede gevolgd door van Putten.

 


In de hoofdrace was het Bas van Grunsven die direct vanaf de start iets goed te maken had. Na het uitvallen in race 1 werd al direct ingezet op P2P. Dylan klaver leek in het begin nog zuinig te zijn met het inzetten hiervan maar leek niet op zijn voorganger Wouter Bosschieter in te lopen. Van Grunsven was ook op zijn hoedde en hield de afstand met achtervolger Bosschieter op het zelfde niveau.
Op plek vier en vijf werd lange tijd gevochten tussen Hans van Putten en Stefan van der Horn. Van der Horn die op de medium compound reed leek niet veel in te leveren op van Putten. In de laatste fase van de wedstrijd was het van der Horn die door een foutje van van Putten de positie kon overnemen.
Het was van Grunsven die uiteindelijk de overwinning pakte voor Bosschieter en Klaver.


Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...

Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...