De Muinck en Veltens zegenvieren tijdens seizoensopener op Indianapolis



De Muinck en Veltens zegenvieren tijdens seizoensopener op Indianapolis


Een nieuw seizoen in het NK GT3 kampioenschap, waarbij er in meerdere splits werd gereden. Na de kwalificatie rondes op NOLA zijn de deelnemers ingedeeld in de verschillende splits en zo stond er een uiterst competitief veld klaar voor de eerste ronde van het kampioenschap op Indianapolis. Roy de Muinck, die de Porsche 911 heeft ingeruild voor de Audi R8, pakte de pole position voor de sprintrace.

 

Al voor de start was het Glenn Bontebal die in de problemen kwam en de race niet kon starten. Roy de Muinck kwam goed van start en kon al vroeg wegrijden bij Koldeweij om zo de sprint race te winnen. Koldeweij finishte als tweede en Edwin Bos kwam ook al derde over de streep. Daarachter werd er zwaar om posities gevochten, maar uitgezonderd van een paar auto's die even het gras op moesten zoeken, bleef het vrij rustig.

 

Nog een wijziging ten opzichten van voorgaande seizoenen is de manier waarop de startgrid wordt gevormd voor de hoofdrace. Niet langer wordt de top 8 van de race ervoor omgedraaid, nu wordt de top 10 van de kwalificatie omgedraaid en dit gaf de pole position aan Glenn Bontebal. Johnyy Verhoeff mocht naast hem plaatsnemen op de eerste startrij. Bij de start was het Verhoeff die al vrij snel de eerste plek over nam en weg begon te rijden van Bontebal. Een ronde later was het Arjan Veltens die Bontebal ook wist in te halen, terwijl Verhoeff al een aardig gaatje had getrokken. Waarbij Bonteball steeds verder naar achter begon te vallen, was het Verhoeff die iets te vaak buiten de lijntjes had gekleurd en een drivethrough penalty kreeg. Meerdere deelnemers hadden moeite met de tracklimits en moesten een drive-trough incaseren. Zo werd het een race van straffen.

Arjan Veltens wist het hoofd koel te houden en kwam zo als eerste over de streep, met Robin de Jong als tweede en Edwin Bos kwam wederom als derde over de streep.

 

In split 2 ging de overwinning in de sprintrace naar Jeroen Dadema voor David Davine en Martin Baltus. In de hoofdrace was het wederom Dadema die de overwinning pakte. Davine werd wederom 2e voor Wilbert Velthove die het laatste podiumplekje pakte.

 

In split 3 pakte Yoeri Gijsen de overwinning voor Jeremy Mook en Sebastiaan ten Brink. In de hoofdrace kwam Maxime Oosten als eerste over de streep voor Rogier de Klein en Gijsen.


Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...

Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...