De Muinck en Veltens zegenvieren tijdens seizoensopener op IndianapolisDe Muinck en Veltens zegenvieren tijdens seizoensopener op Indianapolis


Een nieuw seizoen in het NK GT3 kampioenschap, waarbij er in meerdere splits werd gereden. Na de kwalificatie rondes op NOLA zijn de deelnemers ingedeeld in de verschillende splits en zo stond er een uiterst competitief veld klaar voor de eerste ronde van het kampioenschap op Indianapolis. Roy de Muinck, die de Porsche 911 heeft ingeruild voor de Audi R8, pakte de pole position voor de sprintrace.

 

Al voor de start was het Glenn Bontebal die in de problemen kwam en de race niet kon starten. Roy de Muinck kwam goed van start en kon al vroeg wegrijden bij Koldeweij om zo de sprint race te winnen. Koldeweij finishte als tweede en Edwin Bos kwam ook al derde over de streep. Daarachter werd er zwaar om posities gevochten, maar uitgezonderd van een paar auto's die even het gras op moesten zoeken, bleef het vrij rustig.

 

Nog een wijziging ten opzichten van voorgaande seizoenen is de manier waarop de startgrid wordt gevormd voor de hoofdrace. Niet langer wordt de top 8 van de race ervoor omgedraaid, nu wordt de top 10 van de kwalificatie omgedraaid en dit gaf de pole position aan Glenn Bontebal. Johnyy Verhoeff mocht naast hem plaatsnemen op de eerste startrij. Bij de start was het Verhoeff die al vrij snel de eerste plek over nam en weg begon te rijden van Bontebal. Een ronde later was het Arjan Veltens die Bontebal ook wist in te halen, terwijl Verhoeff al een aardig gaatje had getrokken. Waarbij Bonteball steeds verder naar achter begon te vallen, was het Verhoeff die iets te vaak buiten de lijntjes had gekleurd en een drivethrough penalty kreeg. Meerdere deelnemers hadden moeite met de tracklimits en moesten een drive-trough incaseren. Zo werd het een race van straffen.

Arjan Veltens wist het hoofd koel te houden en kwam zo als eerste over de streep, met Robin de Jong als tweede en Edwin Bos kwam wederom als derde over de streep.

 

In split 2 ging de overwinning in de sprintrace naar Jeroen Dadema voor David Davine en Martin Baltus. In de hoofdrace was het wederom Dadema die de overwinning pakte. Davine werd wederom 2e voor Wilbert Velthove die het laatste podiumplekje pakte.

 

In split 3 pakte Yoeri Gijsen de overwinning voor Jeremy Mook en Sebastiaan ten Brink. In de hoofdrace kwam Maxime Oosten als eerste over de streep voor Rogier de Klein en Gijsen.


Het voorjaarsseizoen bij Simrace Vereniging Nederland is bijna ten einde, de kampioen in het NK F2 is al gekroond, aanstaande zondag weten we wie de k…

Lees verder...

Frank Hamming en Robin de Jong zegevierden op het listige circuit van Estoril.

Lees verder...

Het eerste evenement binnen de SRVN Enduro serie werd zondagavond verreden op het circuit van Sebring. Lennart Lippens won iets meer dan een kalenderj…

Lees verder...