Van Buren wint na veldslag


Ronde 2 van het SRVN IndyCar Kampioenschap werd wederom vereden op het circuit van Indianapolis.
Kampioenschaps leider Rudy van Buren ging met gemengde gevoelens naar het circuit, mede door de keuze van motor.

Het was al voor het seizoen begon duidelijk dat de Honda motor nu eenmaal iets minder topsnelheid heeft op een oval baan. Dit was in de kwalificatie niet echt te merken daar het in de top10 een mix was Honda en Chevy motoren. De pole ging naar Yoeri Gijsen met een chevy en Rudy van Buren op de tweede plaats met de Honda en de derde plaats was voor Gerben Kelly met een Chevy. 


21 deelnemers begonnen aan een 63 ronde durende slipstream gevecht. Na de start was al meteen de eerst "full course yellow" waarbij Jan Wim Ensing in de muur belande en niet meer verder kon. In ronde 13 kwam de 2de caution periode waarbij nogmeer kopstukken uit het kampioenschap het veld verlieten. De herstart verliep alleen niet zo als het hoorde, de groene vlag kon niet worden gezwaaid en de rijders moesten hierdoor nog 2 ronden door rijden voordat de race weer verder kon. Wel kreeg de leider Yoeri Gijsen een drive through panalty doordat hij te vroeg op het gas stond. Dit resulteerde dat Rudy van Buren de leiding overnam.


Na nog een aantal causions en de daarbij behorende schade en dus pitstops was het uiteindelijk Rudy van Buren die als eerste over de eindstreep ging. Lars Koldeweij ging als 2de over de streep gevolgd door resterende van de in totaal 13 coureurs die de eindstreep haalde.


Ronde 4 van het Alpine GT4 kampioenschap werd verreden in Zandvoort. De pole position voor race 1 ging naar Nanno van der Poel met een verschil van 0…

Lees verder...

In 2 zeer spannende races, hebben Bas Zwartenbol en Pim van Ark de winst weten te pakken in Monza voor het NK GT3.

Lees verder...

In 'Achter het stuur' belichten wij de leden binnen Simrace Vereniging Nederland. Wat doen zij naast het racen op de virtuele circuits? En wat gebruik…

Lees verder...

Na afgelopen ronde pakte dit maal Stijn Handgraaf weer de pole position voor de eerste race van de avond.

Lees verder...