Van Buren en Gerrits pakken de bloemen in Nürburg


Het tweede raceweekend in het pittoreske Nürburg is geëindigd in overwinningen voor Rudy van Buren en Ron Gerrits. Onder een stralende zon werden twee onderhoudende races gereden op het Grand Prix-circuit van de Nürburgring.

De eerste race verliep volgens het inmiddels bekende recept. Rudy van Buren startte vanaf pole en reed de horizon tegemoet en achter hem werd stevig geknokt om de resterende posities. Uiteindelijk eindigde Jan Wim Ensing knap als tweede, voor Bram Kuipers. Kampioenschapsleider Roy de Muinck viel uit na een overenthousiaste inhaalmanoeuvre op Kuipers in de laatste bocht. Kuipers hield de deur dicht en De Muinck veegde in de vangrails. Het kostte hem een wiel en de kans op goede punten.

Race twee was het toneel van de eerste Clio-zege van Ron Gerrits. Hij startte vanaf pole en nam al snel een kleine voorsprong. Achter hem bekende gezichten op het podium, in de vorm van Ensing en Kuipers. Rudy van Buren eindigde als zesde na een incident in de eerste ronde en De Muinck crashte opnieuw, waarmee zijn zo zorgvuldig opgebouwde leiding in het kampioenschap als sneeuw voor de zon is verdwenen.


Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...

Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...