Van Buren wint regenachtige race in Nurburging


Het nieuwe Formule 1-seizoen ging van start op de Nurburging. Een baan waarbij grip al ver te zoeken was voor de heren rijders, maar een fikse regenbui maakte het nog flink lastiger. 


De wedstrijd startte onder droge omstandigheden met Rudy van Buren die vanaf pole kon vertrekken, voor  Robin de Jong en Roy de Muinck. Het veld kwam veilig door de eerste paar bochten maar halverwege de race kwam het hemelwater naar beneden wat voor een paar heftige rondes zorgden. 


Niet dat het veel verschuivingen teweeg bracht. Jos van der Sterren vrij snel uitvaller door problemen met de pitstops. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist met de laatste pitstops, waarbij De Jong en Jan Wim Ensing er voor kozen om de zachtere bandencompound te monteren, maar waar Van Buren de gok nam om op de hardere bandencompound de wedstrijd uit te rijden.


Zo won Van Buren zijn eerste wedstrijd in de Formule 1-klasse, Robin de Jong werd tweede na een goede laatste stop waarbij hij Ensing kon passeren. Bram Kuipers werd vierde voor Roy de Muinck en Thierry van der Heijden, die een prima race reed bij zijn rentree.


De volgende race is over twee weken op het circuit van Imola.


Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...

Ronde 5 van het NK GT3 kampioenschap bracht ons naar Portugal op het circuit van Portimao. In de kwalificatie was het Robin de Jong die de snelste was…

Lees verder...