Macau zorgt voor chaos



Macau zorgt voor chaos


Het prachtige snelle lastige circuit van Macau was een hand vol voor de coureur in de afgelopen ronde van het F3 kampioenschap.
Met snelle bochten en krappe corner exits waar de muur oh zo dicht bij staat worden foutjes snel en hard afgekeurd door het meedogenloze circuit.
In de kwalificatie was het uiteindelijk Frank Hamming die het snelste rond kon komen met naast hem Wesley Stefano.

Met een zeer krachtige slipstream die goeie kansen bood voor de rijders richting het eerste aanrempunt naar bocht drie waren het Hamming Stefano en Heilig die het 3 dik maakte naar het eerste aanrempunt. Het was Luuk Heilig die het dapperste was op de remmen en van P3 opschoof naar de leiding in de wedstrijd en deze ook tot laat in de wedstrijd niet meer zou weggeven. Met gevecht over het hele veld verspreid gebeurde er genoeg op de baan maar 1 coureur die het niet eens was met zijn huidige positie was Stephane Roualt.
Na een sterke avond 2 weken geleden was Roualt ook op Macau erg snel met mooie inhaal acties. Hij wist in de laatste minuten van de race zijn P4 om te zetten naar de leidende positie die die wist over te nemen in de laatste minuut. Met 4 man dicht bij elkaar en met bij betrokkende incidenten was het uiteindelijk Roualt die wist te winnen voor Hamming die met geluk terug weest te komen naar P2. Luuk Heilig die het meeste van de wedstrijd wist te leiden en op weg was naar zijn eerste overwinning van de avond werd uiteindelijk 3e en moest genoegen nemen met het laatste treetje op het podium.

Voor race 2 zoals gewoonlijk werd de top 10 weer opgedraaid en was het deze keer Sven de Vries die van pole position mocht vertrekken met naast hem Rene Hoogterp.
Hoogterp wist al snel de leiding over te nemen ingaand van bocht 3 en werd de rest van de wedstrijd ook niet meer gezien. Het was teamgenoot Mark de Vries die vanaf de 6e stack een mooi inhaalrace wist te maken en klom op naar de 2e plek achter Rene wat het een één tweetje maakte voor het team van GNCR. Om het podium af te maken was het ook een sterke wedstrijd van Roualt die vanaf die 10e plek zich terug wist te vechten naar een mooie 3e plek.
Door een mindere finish van Luuk Heilig in race 2 mocht hij voor race 3 vanaf pole posistion beginnen aan de laatste race van de avond met van Soest naast hem. Het was ook van Soest die de koppositie kon overnemen van Heilig bij de start van de wedstrijd wat voor een mooi gevecht zorgde gedurende de race voor de koppositie. Uiteindelijk was het Heilig toch die aan het langste eind trok en race 3 op zijn naam wist te schrijven. Achter hem was het Mark de Vries die 2e wist te worden na vanaf een lastige plek 9 te vertrokken zijn en zo zijn avond met een mooi resultaat wist af te ronden. Van Soest wist het laatste podium plekje nog vast te houden en werd 3e in de laatste race op het prachtige lastige circuit van Macau.


De eerste endurance race van het seizoen stond op de planning en het legendarische circuit van Daytona was het decoor voor ronde 2 in het NK GT3 kampi…

Lees verder...

Op donderdag was het weer tijd voor de Alpine Cup op het circuit van Adelaide. Een compleet ander circuit dan afgelopen racedagen, want op de straten …

Lees verder...

Kale banden op Okayama

01-10-2024 | F3

Een nieuwe debutant zette het veld weer even op scherp door zowel wel pole position en de winst te pakken tijdens de eerste race van het weekend. De n…

Lees verder...