Roy de Muinck oppermachtig in Daytona



Roy de Muinck oppermachtig in Daytona


In de kwalificatie was het al vrij snel duidelijk dat Roy de Muinck een klasse apart was.
Hij pakte de pole position met een kleine 4 tiende van een seconde voor Pim van Ark en Fabrice Cornelis.

Met een startveld van dik 40 rijders, was het bij de start ook al duidelijk dat de Muinck weinig hoefde de vrezen. Hij pakte al snel een aantal tiendes voorsprong die hij per ronde langzaam opbouwde.

In de 90 minuten race was het voor de meeste zaak om die eerste stint goed door te komen. Een aantal coureurs hadden hier moeite mee aangezien er toch wel wat incidenten waren, wat verder in het veld.
Chris Gonzales was een van de namen die wat mee maakte. Hij viel ver terug, naar P18, maar wist in de race en in de pitsstoprondes veel tijd terug te winnen en uiteindelijk terug de top 10 in te komen.

Rond P3 was het lang erg gezellig. Dylan Klaver en Fabrice Cornelis waren in gevecht voor die positie in de beginfase van de race, waar Klaver kort de 3e positie wist over te nemen, maar verloor deze positie uiteindelijk weer aan Cornelis.

In de pitsstops ging het mis bij Klaver, want er stond een wagen rond zijn pitplek, waardoor hij niet lekker in zijn pitspot kon komen.
Hierdoor verloor hij de positie aan Robin de Jong.

Ook voor P2 was het erg spannend, want Fabrice Cornelis pakte Pim van Ark door een ronde later naar binnen te gaan.
Het was bij de pit uitgang nog erg spannend maar Cornelis wist dit vast te houden en pakte zo de 2e positie in de race.

Helaas ging het achter deze heren mis tussen Robin de Jong en Dylan Klaver.
Beide heren kwamen uitkomen bocht 1 in aanraking met elkaar, wat resulteerde in schade bij de Jong en positieverlies bij Klaver.

Voorin was het dan wel gesetteld. De Muinck wint gemakkelijk de race op Daytona voor Fabrice Cornelis op 2 en Pim van Ark op plek 3.


Macau zorgt voor chaos

15-10-2024 | F3

Het prachtige snelle lastige circuit van Macau was een hand vol voor de coureur in de afgelopen ronde van het F3 kampioenschap. Met snelle bochten en …

Lees verder...

Op donderdag was het weer tijd voor de Alpine Cup op het circuit van Adelaide. Een compleet ander circuit dan afgelopen racedagen, want op de straten …

Lees verder...

Kale banden op Okayama

01-10-2024 | F3

Een nieuwe debutant zette het veld weer even op scherp door zowel wel pole position en de winst te pakken tijdens de eerste race van het weekend. De n…

Lees verder...