Muren verven met de Alpine op de straten van Adelaide!



Muren verven met de Alpine op de straten van Adelaide!


Op donderdag was het weer tijd voor de Alpine Cup op het circuit van Adelaide. Een compleet ander circuit dan afgelopen racedagen, want op de straten van de Australische stad is het smal en zitten de muren dichtbij. Wesley Stefano dook met overmacht naar pole position, terwijl P1 en P2 in het kampioenschap, Jeroen Huisers en Pascal de Birk, slechts tot een P6 en P7 kwamen.

Bij de start probeerde Tom van 't Slot een aanval te doen bij Stefano, maar die werd afgeslagen. Stefano kon daarna gestaag zijn voorsprong verder uitbreiden en zijn rivalen zagen hem niet meer terug. Bas Zwartenbol nam P2 over van Van 't Slot en zag achter hem Jeroen Huisers en Nanno van der Poel in aanraking komen in de hairpin, waarna deze Van der Poel keurig besloot te wachten op Huisers om zo zijn excuses aan te bieden. Helaas voor Huisers viel hij terug naar de 8ste positie. Dylan Klaver profiteerde en kon zelfs Zwartenbol aanvallen voor P2, maar moest genoegen nemen met de laatste plek op het podium.

Voor race twee mocht Pascal de Birk van pole starten, maar hij liep tegen een jump-start aan en dus kon Milan Kort de leiding overnemen. De VMS-Limbourghini rijder had zijn teamgenote Charlotte Mennink achter zich en zij had de taak om hard te verdedigen tegen Jeroen Huisers, die inmiddels op P3 lag. Dat ging een aantal ronden goed en zo had Milan Kort een voorsprong van bijna 4 seconden met nog een halve race te gaan. Ondertussen had Dylan Klaver zich vergaloppeerd in bocht 4 en kwam hij al tollend en wel op zijn dak te liggen. Geen punten dus voor hem. Huisers was bezig Kort binnen te hengelen, toen Mik Klinkers een P3 vergooide met een flinke spin in de snelle bocht 8. Mennink profiteerde en kwam als 3de over de streep. Vooraan moest Kort verdedigen tegen Huisers, maar het was genoeg om zijn tweede race van het seizoen te winnen.

 

Nanno van der Poel mocht race 3 vanaf pole beginnen, maar een superstart van Zwartenbol deed roet in het eten gooien. In de tweede ronde deed Van der Poel zich toen verremmen, waardoor het teamgenoot Pascal de Birk was die de druk op de leider moest leggen. Er ontstond een kopgroep met ook onder andere Stefano, Thijmen en Friemann. Jeroen Huisers en Dylan Klaver zaten hier ook bij, maar kwamen in contact op de exit van bocht 8. Na dit contact kon Huisers niet verder komen dan een P8, terwijl concurrent De Birk naar een P2 reed. Zwartenbol behield te leiding tot het einde en kan nogmaals een overwinning bijschrijven. Jos Friemann maakte het podium compleet.

Al met al een enerverende avond met interessante winnaars en felle gevechten! De volgende race is op het circuit van Sydney Motorsport Park op 17 oktober.


Macau zorgt voor chaos

15-10-2024 | F3

Het prachtige snelle lastige circuit van Macau was een hand vol voor de coureur in de afgelopen ronde van het F3 kampioenschap. Met snelle bochten en …

Lees verder...

De eerste endurance race van het seizoen stond op de planning en het legendarische circuit van Daytona was het decoor voor ronde 2 in het NK GT3 kampi…

Lees verder...

Kale banden op Okayama

01-10-2024 | F3

Een nieuwe debutant zette het veld weer even op scherp door zowel wel pole position en de winst te pakken tijdens de eerste race van het weekend. De n…

Lees verder...