Rene Vos en Stijn Prins openen de dans met overwinningen in het NK GT3



Rene Vos en Stijn Prins openen de dans met overwinningen in het NK GT3


Ook het NK GT3 is van start gegaan en wel op het circuit van Virginia International Raceway, waar 37 coureurs gingen strijden om de 2 overwinningen dat raceweekend.

In de kwalificatie was het new name, Stijn Prins die de pole wist te pakken, voor Pim van Ark en Robin de Jong.
Voor de 1e race, was het Rene Vos die zich als 10e kwalificeerde en dus race 1 vanaf pole mocht starten.

Eenmaal gestart in race 1, was het Rene Vos die de 1e positie wist vast te houden.
Hierachter ontstonden direct gevechten voor posities. Helaas ging dit fout voor een aantal rijders. Dylan Klaver was slachtoffer door een eigen fout en viel ver terug in het begin van de race.
Ook pole man Stijn Prins maakte een duur foutje bij het inhalen en ging eraf met een bak schade. Voor hem was het zaak om zijn zicht naar race 2 te zetten.

Vooraan was het Rene Vos die het zwaar heeft, want de snelheid heeft hij niet helemaal maar Virginia is een baan waar het lastig is om in te halen.
Dit was uiteindelijk zijn redding. Met veel momenten van verdedigen wist Vos het vast te houden en de 1e race van het seizoen te winnen, voor Rogier de Klein en Wik Hoogterp.

Race 2 was voor Stijn Prins. Vanaf pole position wist hij elke ronde een aantal tiende te pakken op de man op plek 2 Pim van Ark.
Achter deze 2 heren was het Robin de Jong die het uiteindelijk een aantal rondjes met Roy de Muinck aan het stoeien was maar uiteindelijk wel los van hem kwam.

Voor de overige plekken in de top 10 waren het Rogier de Klein en Pascal de Birk die er een show van maakte. Degene die de show in dit gevecht af maakte was Chris Gonzalez, want die pakte Pascal de Birk nog in laatste fase van de race voor plek 7.

Stijn Prins wist uiteindelijk met gemak zijn 1e SRVN overwinning binnen te slepen voor Pim van Ark en Robin de Jong.


Een nieuw seizoen en nieuwe kansen voor de deelnemers van de SRVN F3 voor het tweede deel van 2024. Dit maal werd het seizoen geopend op het circuit v…

Lees verder...

In 'Achter het stuur' belichten wij de leden binnen Simrace Vereniging Nederland. Wat doen zij naast het racen op de virtuele circuits? En wat gebruik…

Lees verder...

Seizoen 2024-2 is begonnen en we opende met de Alpine Cup. Het was Nanno van der Poel die van pole mocht vertrekken, met teamgenoot Pascal de Birk er…

Lees verder...