Stan Vlietstra zegeviert in eerste editie Monaco GPStan Vlietstra zegeviert in eerste editie Monaco GP


Het was een mooi schouwspel, gisteravond in de virtuele straten van Monte Carlo. Het decor voor de eerste editie van de Monaco GP, waarbij Simrace Vereniging Nederland naast een eigen versie van de Indy 500, in de vorm van de SRVN 500 en een Endurance race op het circuit van Le Mans, nu met deze toevoeging een éigen editie van de Triple Crown of Motorsports heeft geintroduceerd.

De eigen toppers binnen de vereniging, aangevuld met enkele nieuwe namen gingen de uitdaging aan om 78 ronden lang de machtige Formula Pro auto uit de vangrail te houden. Dit bleek niet voor iedereen even gemakkelijk te zijn, maar de beloning was er zeker wel voor diegene die dat wel voor elkaar kregen.

Pole position is op Monaco ontzettend belangrijk en die pole kwam in handen van Stan Vlietstra, de laatste IndyCar kampioen binnen SRVN. Bij de start kon hij die leidende positie vasthouden, ondanks het feit dat Sven Schumacher vanaf de derde startplaats zich naar P2 kon knokken en zelfs even kort aan de leiding kon ruiken. In die hectische eerste halve ronde waren Vlietstra, Schumacher en meervoudig Formula Pro kampioen Frank Hamming op het scherpst van de snede aan het vechten voor de leidende posities.

Nadat Schumacher definitief de tweede positie had overgenomen, was er een rondenlange strijd gaande om die tweede stek, terwijl Vlietstra een royale voorsprong kon pakken. Hamming leek de snellere van de twee, maar kon nergens echt een aanval plegen.

Die strijd werd uiteindelijk beslecht bij de pitstops, waarbij Schumacher te hard de pits in reed en een 10 seconden stop-and-go penalty moest incasseren. Een moment later was het de leider Vlietstra die kortstondig rechtdoor schoot en daarmee kostbare secondes moest inleveren. Wat volgde was een mooie strijd tussen Vlietstra en Hamming. Maar werd uiteindelijk in het voordeel beslecht door eerstgenoemde.

Stan Vlietstra won dus de eerste editie van de Monaco GP bij Simrace Vereniging Nederland, gevolgd door Frank Hamming en Sven Schumacher.

Dit evenement werd mede mogelijk gemaakt door Sim-Motion. De top 3 finishers ontvangen een waardecheque van respectievelijk € 250,-, € 150,- en € 75,- te besteden op de webshop van Sim-Motion.


SRVN is trots om te melden dat Sim-Lab de trotse partner geworden is van de 12e editie van de SRVN 500. Voor de top 3 finishers staan er mooie prijzen…

Lees verder...

Met het laatste raceweekend voor de boeg, was het voor Robin de Jong zaak om gewoon te finishen in de top 20, als Fabrice Cornelis zou winnen, om de t…

Lees verder...

Waar het seizoen richting het einde gaat, was het wederom de Jong die een sterke kwalificatie had en vanaf pole mocht gaan starten in de hoofdrace.

Lees verder...