Stan Vlietstra zegeviert in eerste editie Monaco GP



Stan Vlietstra zegeviert in eerste editie Monaco GP


Het was een mooi schouwspel, gisteravond in de virtuele straten van Monte Carlo. Het decor voor de eerste editie van de Monaco GP, waarbij Simrace Vereniging Nederland naast een eigen versie van de Indy 500, in de vorm van de SRVN 500 en een Endurance race op het circuit van Le Mans, nu met deze toevoeging een éigen editie van de Triple Crown of Motorsports heeft geintroduceerd.

De eigen toppers binnen de vereniging, aangevuld met enkele nieuwe namen gingen de uitdaging aan om 78 ronden lang de machtige Formula Pro auto uit de vangrail te houden. Dit bleek niet voor iedereen even gemakkelijk te zijn, maar de beloning was er zeker wel voor diegene die dat wel voor elkaar kregen.

Pole position is op Monaco ontzettend belangrijk en die pole kwam in handen van Stan Vlietstra, de laatste IndyCar kampioen binnen SRVN. Bij de start kon hij die leidende positie vasthouden, ondanks het feit dat Sven Schumacher vanaf de derde startplaats zich naar P2 kon knokken en zelfs even kort aan de leiding kon ruiken. In die hectische eerste halve ronde waren Vlietstra, Schumacher en meervoudig Formula Pro kampioen Frank Hamming op het scherpst van de snede aan het vechten voor de leidende posities.

Nadat Schumacher definitief de tweede positie had overgenomen, was er een rondenlange strijd gaande om die tweede stek, terwijl Vlietstra een royale voorsprong kon pakken. Hamming leek de snellere van de twee, maar kon nergens echt een aanval plegen.

Die strijd werd uiteindelijk beslecht bij de pitstops, waarbij Schumacher te hard de pits in reed en een 10 seconden stop-and-go penalty moest incasseren. Een moment later was het de leider Vlietstra die kortstondig rechtdoor schoot en daarmee kostbare secondes moest inleveren. Wat volgde was een mooie strijd tussen Vlietstra en Hamming. Maar werd uiteindelijk in het voordeel beslecht door eerstgenoemde.

Stan Vlietstra won dus de eerste editie van de Monaco GP bij Simrace Vereniging Nederland, gevolgd door Frank Hamming en Sven Schumacher.

Dit evenement werd mede mogelijk gemaakt door Sim-Motion. De top 3 finishers ontvangen een waardecheque van respectievelijk € 250,-, € 150,- en € 75,- te besteden op de webshop van Sim-Motion.


De 12e editie van de SRVN500 vond plaats op 14 juli en 29 coureurs begonnen aan de missie SRVN500 kampioen worden. Bij de start was het Mark de Vries …

Lees verder...

In deze zomerpauze is de organisatie achter de schermen druk bezig met het samenstellen van de kampioenschappen in dit najaar. Enkele wapenfeiten zijn…

Lees verder...

In deze zomerpauze is de organisatie achter de schermen druk bezig met het samenstellen van de kampioenschappen in dit najaar. Enkele wapenfeiten zijn…

Lees verder...

Terwijl de rijders in voorbereiding zijn voor de SRVN 500 en de stofwolken van de Monaco Grand Prix inmiddels zijn opgetrokken. Wacht aankomende augus…

Lees verder...