De Jong pakt de dubbel in SilverstoneDe Jong pakt de dubbel in Silverstone


Waar het seizoen richting het einde gaat, was het wederom de Jong die een sterke kwalificatie had en vanaf pole mocht gaan starten in de hoofdrace.

Race 1, van 20 minuten, was het Nanno van der Poel, die op pole mocht starten voor de top 10 reversed grid, met naast hem Jeroen Huisers.
In de beginfase was het Huisers die aanviel, maar in contact kwam en ver terug zakte.

Van der Poel had het zwaar, want na een goed 4/5 minuten was het Pascal de Birk die er voorbij kwam.
Door het contact die de Birk eerder had, had hij schade, waardoor verdedigen erg lastig bleek te zijn tegen de snelle mannen.

De snelle mannen hadden het flink aan de stok met elkaar, maar konden zich toch naar voren vechten.
De Jong pakte uiteindelijk met 6 minuten te gaan de leiding en raakte die niet meer kwijt.

Robin de Jong pakte de overwinning in race 1, wat ook zijn 1e overwinning dit seizoen was in de reversed grid race, met Fabrice Cornelis op 2 en de Birk op 3.

In de 2e race mocht de Jong dus vanaf de leiding starten met naast hem Cornelis.
Richting bocht 1 was het nog close maar wist de Jong de leiding vast te houden.

Vrij snel was het duidelijk, dat de Jong en Cornelis van een klasse apart waren want ze sloegen vrij snel een gat naar de nummer 3 Wik Hoogterp.

Iets verder naar achteren waren en flinke gevechte op meerdere posities. Bijvoorbeeld rond plek 6, waar de Birk een lange race Jeroen Huisers achter zich probeerde te houden.

Voorin was het de Jong die Cornelis maar niet kon afschudden, tot de laatste 10 minuten.
De bandjes raakten op voor Cornelis waardoor de Jong eindelijk het gat kon slaan en overwinning 2 van het weekend op zijn naam kon schrijven.
Cornelis werd wederom 2e en Hoogterp op plek 3.

Laatste race van het seizoen is in Bahrein en de weergoden gaan het gek doen, want er is flink wat regen voorspeld voor de laatste race van het seizoen.
Met 1 race te verrijden, aangezien we een race van 60 minuten doen, is het voor de Jong taak om gewoon binnen de top 15 te finishen om het kampioenschap binnen te halen.


SRVN is trots om te melden dat Sim-Lab de trotse partner geworden is van de 12e editie van de SRVN 500. Voor de top 3 finishers staan er mooie prijzen…

Lees verder...

Met het laatste raceweekend voor de boeg, was het voor Robin de Jong zaak om gewoon te finishen in de top 20, als Fabrice Cornelis zou winnen, om de t…

Lees verder...

Het was een mooi schouwspel, gisteravond in de virtuele straten van Monte Carlo. Het decor voor de eerste editie van de Monaco GP, waarbij Simrace Ver…

Lees verder...