Volop strijd met de F3 op SpaVolop strijd met de F3 op Spa


Het was Stijn Handgraaf die weer de pole positon wist te pakken in een spannende kwalificatie en mocht daarmee in race 1 vanaf de kop van het 28 man grote veld beginnen.
De race liep alleen wat minder voor Handgraaf na een lang spannend gevecht met Mark die Vries moest Handgraaf toch de plek afstaan. Handgraaf kon gelijk na zijn verloren positie weer in de spiegel kijken want daar zat een hijgende Rene Hoogterp die ook na een mooi gevecht die 2e positie wist over te nemen. Verder gebeurde er weer genoeg ook achter in het veld en konden we race 1 een mooi opening van de avond noemen. Mark de Vries won voor Hoogterp voor Handgraaf.

Voor race 2 was het Wouter Bosschieter die door zijn p10 in race 1 vanaf pole mocht beginnen voor William Geuze en op plek 3 Bram Kuipers.
Bosschieter kon helaas het tempo van de kop niet lang volhouden en zakte helaas al snel terug. Kuipers pakte de leiding over voor Geuze die later in de race problemen kreeg wat einde wedstrijd voor hem betekende.
Vanuit achter kwamen de kop mannen langzaam naar voren waaronder Handgraaf, Hoogterp maar ook Bennett kwam terug. Met nog 2 rondes te gaan was het een gevecht om p1 tussen de top 5. Na wat contact en zwaar gevochten te hebben was het uiteindelijk Bennett die met de overwinning van race 2 er vandoor ging voor Handgraaf voor van Putten.

Race 3 en de laatste race van alweer de 4 ronde van het F3 kampioenschap was het Milan Kort op pole voor Thom van het Slot. Daarachter was het de Vries die al vrij snel de koppositie wist over te nemen voor Hoogterp die vanaf plek 5 starten.
De Vries wist weg te rijden aan de kop maar het was Pim van Ark die in de laatste race het nog spannend maakte om die 2e positie. Na een prachtig gevecht met Hoogterp moest van Ark helaas toch voor een p3 settelen. De Vries won voor Hoogterp voor van Ark.

Op 4 april gaan de mannen weer van start met alweer de ene laatste ronde van het kampioenschap op het mooie circuit van Portimão. Wie zullen hier de overwinningen pakken en kan Handgraaf hier zijn kampioenschap al pakken. We gaan het zien op 4 april op het circuit van Portimão.


De 12e editie van de SRVN500 vond plaats op 14 juli en 29 coureurs begonnen aan de missie SRVN500 kampioen worden. Bij de start was het Mark de Vries …

Lees verder...

In deze zomerpauze is de organisatie achter de schermen druk bezig met het samenstellen van de kampioenschappen in dit najaar. Enkele wapenfeiten zijn…

Lees verder...

In deze zomerpauze is de organisatie achter de schermen druk bezig met het samenstellen van de kampioenschappen in dit najaar. Enkele wapenfeiten zijn…

Lees verder...

Terwijl de rijders in voorbereiding zijn voor de SRVN 500 en de stofwolken van de Monaco Grand Prix inmiddels zijn opgetrokken. Wacht aankomende augus…

Lees verder...