Bennett en Cornelis winnen op Zandvoort



Bennett en Cornelis winnen op Zandvoort


Ronde 4 van het Alpine GT4 kampioenschap werd verreden in Zandvoort.

De pole position voor race 1 ging naar Nanno van der Poel met een verschil van 0,020 seconde op Isaiah Bennett. Al vroeg in de wedstrijd was het een gevecht tussen van der Poel en Bennett en in de tweede ronde wist Bennett toe te slaan en pakte P1. Daarachter volgde een spannend gevecht tussen Charlotte Mennink en Tom van 't Slot. Mennink wist in de 5e minuut van de race toe te slaan, nadat van 't Slot een foutje maakte. In de slotfase van de wedstrijd was Mennink richting de auto van Nanno van der Poel gereden en met nog 5 minuten te gaan sloeg ze toe en pakte P2. Isaiah Bennett won de race, voor Charlotte Mennink en Nanno van der Poel werd derde.

Race 2 was het Rune Bobbaers die van pole mocht vertrekken, met Daan Hut naast hem. In de 15e minuut volgde er een spannend gevecht met 5 auto's, waarbij het mis ging voor Mik Klinkers. Klinkers kreeg een duwtje en eindigde in de vangrail. In de zelfde ronde passeerde Daan Hut Rune Bobbaers om zo de eerste plek over te nemen. Iemand die ook goed door alle melee heen is gekomen, was Isaiah Bennett. Hij stond op dat moment al 3e. Daar liet hij het echter niet bij staan. Hij wist halverwege de race Rune Bobbaers in te halen en passeerde ook Daan Hut. Aan het einde van de wedstrijd vonden we een gevecht tussen 4 auto's voor de tweede plaats. Isaiah Bennett won ook race 2, voor Jeroen Huisers en de derde plaats was voor Rune Bobbaers.

Race 3 mocht Nanno van der Poel het opnieuw proberen, nadat hij als 10 was gefinisht in race 2. Naast hem stond Fabrice Cornelis. Even leek het erop dat van der Poel weg kon rijden, maar Cornelis zette een tandje erbij en kon zo van der Poel inhalen en de eerste plaats bemachtigen. Nanno van der Poel kwam als tweede over de streep en Isaiah Bennett deed goede zaken in het kampioenschap door de derde plaats te pakken.


Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...

Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...