Zwartenbol en van Ark pakken de winst in MonzaZwartenbol en van Ark pakken de winst in Monza


Waar het in de kwalificatie van Ark al was op pole position, was het verassend Rene Vos die zich als 2e wist te kwalificeren.
Dit zou uiteindelijk vrij belangrijk zijn in de 2e race, aangezien dan de grid van de kwalificatie neergezet wordt.

Race 1 was het Bas van Grunsven die vanaf pole mocht starten met naast hem Rogier de Klein.
Van Grunsven kon een klein gat slaan naar Rogier de Klein in de openingsfase van de race. Helaas ging het na 5 minuten helemaal fout rond plek 5.
Bij een inhaalpoging van Pascal de Birk op Marijn Pfeifer, werd de Birk op het gras gedrukt bij de aanremzone.
Beide heren vlogen er van af bij de 1e chicane, met als extra drama, dat Pfeifer doorrolde en de Klein aantikte, de Klein spint en daar klapt Tonnie Janssen uiteindelijk op.

Meerdere rijders vallen uit door dit incident.
De rijders die zich kapot lachen zijn Robin de Jong, Bas Zwartenbol en Pim van Ark. Die konden om de mayham heen en op jacht naar van Grunsven.

Met nog een kleine 10 minuten te gaan wist Zwartenbol van Grunsven in te halen. Van Grunsven had het zwaar, want kreeg direct de Jong, van Ark en Hoogterp om zijn oren.
Nadat deze heren aan van Grunsven voorbij waren gegaan, gingen ze allemaal op jacht naar Zwartenbol.
Meerdere aanvallen werden er gemaakt, maar Zwartenbol wist het vast te houden en zijn eerste overwinning van dit seizoen voor van Ark op plek 2 en de Jong op plek 3.

Race 2 was het dus van Ark vanaf de 1e plek met naast hem Rene Vos. Bij de start was het Tonnie Janssen op plek 6 die een goede launch had en direct de aanval op de Jong voor plek 4 in ging zetten.
Helaas probeerde hij dit met 2 wielen over de witte lijn. Dit was nog asfalt maar dit werd vrij snel gras.
Doordat Janssen op het gras kwam, was het een ongeleid projectiel die richting de 1e chicane af ging. Daar was die Rene Vos. Goede kwali was in 1 klap weg toen Janssen op hem klapte.
Met zware schade reed Vos nog door maar viel later in de race uiteindelijk uit.

Van Ark was uiteindelijk los voor Pfeifer op 2 en de Jong op 3.

Achter dit 3-tal was een prachtig gevecht tussen Zwartenbol, Hoogterp en van Grunsven. Hoogterp leek sneller te zijn van Zwartenbol, maar omdat de topsnelheid en tractie van de BMW minder is dan de Porsche, kon Hoogterp niet vaak een aanval inzetten.
De aanvallen die lukte, was Hoogterp ook snel de plek weer kwijt, aangezien Zwartenbol steeds weer op tractie de plek terug wist te pakken.

Helaas in de laatste ronde, pakte Hoogterp zijn laatste cuttrack en viel hij buiten de top 15 door een straf.

Van Ark pakt vrij gemakkelijk de winst in deze 2e race, voor Pfeifer op de 2e plek en de Jong op plek 3.


Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...

Ronde 5 van het NK GT3 kampioenschap bracht ons naar Portugal op het circuit van Portimao. In de kwalificatie was het Robin de Jong die de snelste was…

Lees verder...

Waar het weer tijd was voor ronde 5 van het kampioenschap, wist Nanno van der Poel de pole te pakken in de kwalificatie met een flinke voorsprong van …

Lees verder...