Pim van Ark wint de eerste endurance race in het NK GT3Pim van Ark wint de eerste endurance race in het NK GT3


Na het eerste raceweekend op Spa, was het afgelopen zondag Sebring, wat op de agenda stond voor de eerste endurance race van het NK GT3 seizoen.
Het was Pim van Ark, die de snelste was in de kwalificatie en mocht dus het veld gaan aanvoeren voor de 90 minuten race op Sebring.

Bij de start was het Ivo de Groot die direct de 2e plek overnam van Robin de Jong, die niet lekker weg kwam.
Alles leek goed te gaan in de eerste ronde, tot we bij de laatste bocht kwamen.
Rene Vos verloor de controle over de hobbels in de laatste bocht en stond stil in het blinde gedeelte van deze laatste bocht. Velen kwamen er voorbij of raakte Vos maar licht, maar helaas klapten er meerdere op de wagen van Vos.
Hierdoor was het einde verhaal voor Rene Vos, Marc Vermeer en Isaiah Bennet na dit moment.

Eenmaal toen alles een beetje gesetteled was en richting de pitsstops gingen, was het de vraag, wat de coureurs gingen doen.
Enkele hadden de keuze gemaakt om op harde banden te starten, zodat ze alleen maar fuel hoefden te tanken bij hun pitsstops en zo, een goede 30/40 seconde voordeel te hebben.
Andere coureurs hadden deze keuze niet gemaakt en gingen met mediums van start en deden fuel plus een nieuwe set mediums onder hun bolide.

Na de pitsstops was het van Ark nog altijd aan de leiding, voor Fabrice Cornelis, die dus op hards was gestart en alleen fuel had gedaan bij zijn stop, voor Stefan van der Horn, die gek genoeg, op mediums was gestart en dacht, we gaan het op 1 set mediums proberen.
De verliezers waren toch wel Robin de Jong, Pascal de Birk en Ivo de Groot.

Ze hadden veel verloren in hun stops door dat ze ook hun banden moesten wisselen en dus veel tijd moesten goedmaken.

De Jong leek op weg terug naar het podium en was onderweg, Rogier de Klein en Guido Valster voorbij maar moest toen van der Horn voorbij komen.
Wat leek op een makkelijke klus, aangezien van der Horn op versleten mediums reed, werd een lastige klus.
De Jong kwam er maar niet voorbij en met 1 lap te gaan werd ook duidelijk waarom.

De Jong bleek te weinig fuel mee te hebben genomen en een tijdje op lean mixture te hebben gereden, in de hoop dit te redden.
Helaas viel hij ver terug na zijn pitsstop.

Van Ark had geen tegenstand en pakte zijn eerste overwinning in dit NK GT3, voor Fabrice Cornelis en Stefan van der Horn.


SRVN is trots om te melden dat Sim-Lab de trotse partner geworden is van de 12e editie van de SRVN 500. Voor de top 3 finishers staan er mooie prijzen…

Lees verder...

Met het laatste raceweekend voor de boeg, was het voor Robin de Jong zaak om gewoon te finishen in de top 20, als Fabrice Cornelis zou winnen, om de t…

Lees verder...

Het was een mooi schouwspel, gisteravond in de virtuele straten van Monte Carlo. Het decor voor de eerste editie van de Monaco GP, waarbij Simrace Ver…

Lees verder...

Waar het seizoen richting het einde gaat, was het wederom de Jong die een sterke kwalificatie had en vanaf pole mocht gaan starten in de hoofdrace.

Lees verder...