Handgraaf en van Ark pakken de winst in MugelloHandgraaf en van Ark pakken de winst in Mugello


Afgelopen donderdag werd de 2e ronde van het F3 kampioenschap verreden op het prachtige snelle circuit van Mugello. Met 23 rijders aan de start was het weer een avond vol spektakel en actie. Met een spannende kwalificatie wist Pim van Ark de pole position te pakken met een tactische slipstream op het einde net voor Stijn Handgraaf.


Met een goeie start van het hele veld bleef de chaos minimaal richting bocht 1.

Uiteindelijk in een spannend gevecht wist Handgraaf buitenom in bocht 1 de leiding over te nemen van van Ark en kwam daarna niet meer onder druk te staan en wist hiermee de eerste wedstrijd van de avond op zijn naam te zetten.
Voor Pim van Ark was de eerste race een om helaas te vergeten na terug gevallen te zijn naar plek 3 achter Rene Hoogterp kwam van Ark te wijd uit in het technische snelle gedeelte van de baan waardoor die de controle van zijn auto verloor en op volle snelheid de muur in vloog. Hij kon zijn weg heel even vervolgen maar merkte binnen dezelfde ronde nog dat het einde verhaal was.
De uitslag van race 1 werd uiteindelijk Stijn Handgraaf die de overwinning pakte gevolgd door Rene Hoogterp en Frank Hamming.

Voor race 2 was het Bas van Grunsven die het veld mocht leiden na 10 te finishen in race 1. Na weer een steady start van de wedstrijd wist iedereen weer door de eerste bochten zonder klerenscheuren hun weg te vervolgen met nog steeds van Grunsven aan kop. De snelle mannen mochten deze race aan de bak aangezien door de 10 reverse ze nu vanuit het middenveld hun weg door het veld heen naar voren moesten vechten. Met gevechten op meerdere plekken tegelijkertijd op de baan was het weer een bloedstollende wedstrijd om naar te kijken. Uit eindelijk was het weer Stijn Handgraaf die zijn kansen greep wanneer die zich ontwikkelde en zo weer naar voren wist te komen en wist net zoals in race 1 de leiding te pakken door met nog 4 minuten op de klok buiten om bij zijn teamgenootje Frank Hamming te gaan en zo de wedstrijd weer naar zich toe te slepen.
Race 2 werd dus weer gewonnen door Stijn Handgraaf gevolgd door Frank Hamming en Rene Hoogterp.

Toen was het alweer tijd voor de laatste race van de avond, deze keer was het door op plek 10 te finishen in race 2 Mark de Vries die vanaf pole posistion mocht beginnen.
Naast hem stond William Geuze en daarachter de man die vanaf pole mocht beginnen in race 1 Pim van Ark.
Deze keer was het wel chaos in de eerste bocht en was het Charlotte Mennink die hier het slechte vanaf kwam en haar weg vanaf achter aan mocht vervolgen gelukkig zonder enige schade.
Vooraan was het gelijk een heftige strijd voor de kop met de Vries en Geuze maar de Vries wist zijn leiding te behouden.
Met de chaos in de openingsronde in bocht 1 was het uitwijken en opletten voor de coureurs en iemand die daar deze keer wat minder geluk mee had was onze winnaar van race 1 en 2 Stijn Handgraaf en had dus werk aan de winkel. Iemand die er wel goed door heen kwam was Frank Hamming en wist zo met een goeie pace zich naar voren te werken. Hamming wist alleen niet de pace van van Ark meer bij te houden die na een frustreerde start van zijn avond de laatste wedstrijd op Mugello wist te winnen voor dus Frank Hamming en uiteindelijke met een goeie laatste 2 rondes wist Handgraaf toch nog het laatste plekje op het podium te bemachtigen.

Het waren dus weer 3 spannende races op het circuit van Mugello.
Over 2 weken op 7 maart gaan de coureurs het uit vechten op het prachtige circuit van Monza maar dat allemaal over 2 weken.


Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...

Ronde 5 van het NK GT3 kampioenschap bracht ons naar Portugal op het circuit van Portimao. In de kwalificatie was het Robin de Jong die de snelste was…

Lees verder...

Waar het weer tijd was voor ronde 5 van het kampioenschap, wist Nanno van der Poel de pole te pakken in de kwalificatie met een flinke voorsprong van …

Lees verder...