Pieter Brandsma en Robin de Jong pakken de winst in SpaPieter Brandsma en Robin de Jong pakken de winst in Spa


2.5 Maand moesten de coureurs wachten maar zondag was het weer zo ver en ging het NK GT3 weer van start.

Robin de Jong pakte de pole position voor Marijn Pfeifer en mocht in race 2 dus vanaf de eerste plek van start gaan.
Op de 10e plek, was het Pieter Brandsma. Hij mocht dus race 1 starten vanaf pole position.

Bij de start van race 1 was het Brandsma die goed weg kwam en kon een klein gat slaan naar nieuwkomer Timothy Goya.
Lang kon Goya niet genieten van die 2e plek, want het was Fabrice Cornelis, terug van weggeweest, die de aanval bij Goya inzette en hier ook in slaagde.

Achter dit 3-tal waren het Rogier de Klein, Pascal de Birk, Wik Hoogterp, Rene Vos, Marijn Pfeifer en Robin de Jong die in gevecht waren voor de overige plekken.
Helaas ging het in Raidillon fout, toen de Klein en de Birk 2 dik in Eau Rouge gingen. Dit eindigde uiteindelijk in tranen voor de Klein en voor Hoogterp, want zij gingen bovenin bij Radillon er hard af.
De grote winnaar uit dit was Robin de Jong. Hij ging van plek 8 naar plek 4 in een goede 1.5km asfalt.

Vooraan werd het uiteindelijk erg spannend tussen Cornelis en Brandsma. Cornelis leek de snellere van de 2 te zijn maar de ervaring van Brandsma hielp hem enorm.
Uiteindelijk wist Cornelis een aantal aanvallen in te zetten maar Brandsma was uiteindelijk de winnaar van race 1, voor Cornelis en Goya.

Race 2 mocht de Jong dus van pole position starten. Voor hem was het zaak om aan de leiding te blijven.
Dit deed hij bij de start ook en kon zo vrij snel een klein gat slaan richting Pfeifer.
Bij de start van race 2 was er wel wat meer chaos. Goya werd in bocht 1 rond getikt en op Radillon was het Cas van de Woestijne die de muur in ging.

Achter de top 2 was het erg gezellig tussen meerdere coureurs. Vos reed een goede 13 minuten op plek 3 maar wist de snelheid er niet in te houden en moest uiteindelijk meerdere coureurs aan zich voorbij laten gaan.
Een van die namen was Felix de Kruijf.
Hij pakte Vos vrij snel en kon zo zijn eigen snelheid rijden. Zo snel, dat hij in de slotfase Pfeifer nog kon aanvallen.
Uiteindelijk wist Pfeifer, de Kruijf achter zich te houden voor een nette 2e plek, achter degene die een eenzame race kende, maar hier niet rouwig om zal zijn.
Robin de Jong wist de 2e race met gemak te winnen en is ook direct de leider in het NK GT3 kampioenschap.

 


SRVN is trots om te melden dat Sim-Lab de trotse partner geworden is van de 12e editie van de SRVN 500. Voor de top 3 finishers staan er mooie prijzen…

Lees verder...

Met het laatste raceweekend voor de boeg, was het voor Robin de Jong zaak om gewoon te finishen in de top 20, als Fabrice Cornelis zou winnen, om de t…

Lees verder...

Het was een mooi schouwspel, gisteravond in de virtuele straten van Monte Carlo. Het decor voor de eerste editie van de Monaco GP, waarbij Simrace Ver…

Lees verder...

Waar het seizoen richting het einde gaat, was het wederom de Jong die een sterke kwalificatie had en vanaf pole mocht gaan starten in de hoofdrace.

Lees verder...