Handgraaf en van Putten pakken de eerste overwinningen in het Formule 3 kampioenschap


Afgelopen donderdag mocht het formule 3 kampioenschap weer van start gaan! 23 deelnemers stonden voor de drie races die er verreden werden opgesteld, waarvan tijdens de kwalificatie Handgraaf met 0.1 seconde de snelste was ten opzichte van Pim van Ark! De opening races werden verreden op de Botniaring. Een fictief circuit van studio 397.

Tijdens race één had Stijn Handgraaf een goede start wat ervoor zorgde dat wij hem tot het einde van de race niet terug zouden zien. Achter hem hadden zij mede racers op sommige momenten nog moeite om de auto binnen de baan grenzen te houden. Hierdoor vielen er wat mensen terug in de beginfase van de race. Hiervan kon Isaiah Bennet het meeste profiteren, want die won maar liefst twaalf plek vanaf de achterkant van de grid! Tom van T’ Slot was ook bezig met een mooie achtste plek. Helaas spinde de Jongste coureur van de grid en moest het genoegen nemen met een elfde plek. Hierdoor behaalde hij net niet de reversed grid pole, dit zou Marcel van der Heijden zijn aan het eind van de race. Een mooi gevecht voor de derde was er ook tussen van Putten, Velthove en Mennink. Hier kwam van Putten het sterkste uit. De top drie was dan ook Handgraaf gevolgd door van Ark en van Putten.

Race twee was erg chaotisch. Er waren veel gevechten en her en der ook wat stootjes tegen elkaars banden. Voor het commentaar was het lastig bij te houden omdat er zoveel gebeurde. Een hoogte punt tijdens deze race was toch wel het gevecht in de laatste ronde tussen Velthove en Handgraaf om de leiding. Door een klein foutje kon Handgraaf een actie plaatsen aan het einde van het lange rechte stuk en wist hiermee de leiding over te nemen. Op de eerste plek eindigde Handgraaf met Wilbert Velthove dicht achter hem. Als derde finished Charlotte Mennink.


In race drie was het chaos in de eerste bocht. Waar meerdere van konden profiteren verder achter in het veld. Gedurende de race gebeurde er meerdere incidenten en wat minder nette moves. Wie hier vlekkeloos door heen kwam was Hans van Putten die een overwinning bij zijn naam mocht schrijven voor de derde race! Op de tweede plek finished Stijn Handgraaf die een spectaculaire weekend heeft. Als derde finished Wilbert Velthove.


SRVN is trots om te melden dat Sim-Lab de trotse partner geworden is van de 12e editie van de SRVN 500. Voor de top 3 finishers staan er mooie prijzen…

Lees verder...

Met het laatste raceweekend voor de boeg, was het voor Robin de Jong zaak om gewoon te finishen in de top 20, als Fabrice Cornelis zou winnen, om de t…

Lees verder...

Het was een mooi schouwspel, gisteravond in de virtuele straten van Monte Carlo. Het decor voor de eerste editie van de Monaco GP, waarbij Simrace Ver…

Lees verder...

Waar het seizoen richting het einde gaat, was het wederom de Jong die een sterke kwalificatie had en vanaf pole mocht gaan starten in de hoofdrace.

Lees verder...