Jean Paul van Aerle wint de 2.4H van Daytona, Stefan van der Horn winnaar bij de GT3 klassement



Jean Paul van Aerle wint de 2.4H van Daytona, Stefan van der Horn winnaar bij de GT3 klassement


Zondag 28 januari werd het 2.4 uur van Daytona verreden bij SRVN. Dit is kunnen wij inmiddels wel het traditionele seizoensopenen noemen. Anders dan anders, hadden wij dit jaar het Hypercar klassement en het GT3 klassement.

Bij de kwalificatie van de Hypercar klassement was het Lennart Lippens die de snelte tijd had en bij het GT3 klassement was het Bas Zwartenbol die pole had.

De start van beide klassementen verliepen redelijk rustig, er waren wat kleine tikjes hier en daar, maar dat mocht geen naam hebben. In de Hypercar klassement was het na 10 minuten Jean Paul van Aerle die Lennart Lippens voorbij ging en relatief makkelijk het hele veld achter zich liet.

Al vrij vroeg was het Hypercar klassement uit elkaar gewaaid en dit zou ook zo blijven tot het eind. De enige twee deelnemers die in de problemen zouden komen, waren Tim Driessen en Lammert Mook. Driessen kende een disconnect al voor de start en Mook kreeg een diskwalificatie aan zijn broek. Het was Jean Paul van Aerle die de wedstrijd won, met het equipe Lippens en Geuze op de tweede plaats. De derde plaats was voor Henk Jan Steneker.

In het GT3 veld waren de gevechten close en spannend. Al vroeg in de wedstrijd ging het mis voor Bas Zwartenbol en Dylan Klaver. De heren raakte elkaar in bocht 1, wat resulteerde in een uitvalbeurt voor Zwartenbol.

Na de eerste cyclus met pitsstops leek het erop dat het Fast Forward Racing Team het podium zou beklimmen en dat klopte uiteindelijk ook.

Stephan van der Horn won de race, met teamgenoten Jeroen Dadema op de 2e plaats en Ivo de Groot op de derde plaats.


Waar het seizoen richting het einde gaat, was het wederom de Jong die een sterke kwalificatie had en vanaf pole mocht gaan starten in de hoofdrace.

Lees verder...

Op dinsdag 4 juni aanstaande vindt de virtuele Algemene Ledenvergadering plaats. Vanwege agendatechnische uitdagingen is er besloten om de fysiek…

Lees verder...

Op 9 mei vindt de eerste editie van de Monaco GP plaats. Daarmee voegt SRVN nog een klassieker toe aan de lijst met jaarlijkse evenementen. Op 9 mei…

Lees verder...

Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...