Rik van Aerle en Rene Vos pakken de winst de 90 minuten van Road America



Rik van Aerle en Rene Vos pakken de winst de 90 minuten van Road America


Tijdens de laatste endurance race van het jaar, waren het Rik van Aerle en Rene Vos die de winst pakte in de LMP2 en GT3 klassen van de 90 minuten van Road America.

Waar het alweer een maand of 4 geleden was, dat we de laatste endurance race hadden vereden, was het afgelopen zondag weer tijd voor de 90 minuten van Road America.
Nieuw was, dat er nu met GT3 gereden werd, wat voorheen GTE bolides waren en dat de race deze keer maar 90 minuten was.

Van Aerle pakte de pole position in de LMP2 klasse, waar het Rene Vos in de GT3 was, die vanaf de 1e plek mocht starten.

Bij de start was het in de GT3 direct Bas Zwartenbol die de leiding overnam van Vos.
Het leek bij de start dat Zwartenbol de snellere was, maar er bleek toch wat schade te zijn, wat de bolide in een later stadium veel bandenslijtage kostte.
Hierdoor viel Zwartenbol voor de pitsstops al terug naar plek 5.

In de LMP2 klasse was het van Aerle, die af en toe in de spiegels moest kijken, want Vlietstra zat in de beginfase van de race behoorlijk in zijn kofferbak. Tot een aan zou het uiteindelijk niet komen.

Eenmaal aangekomen bij de eerste pitstops, waren er toch wel wat keuzes in beide klasses. Sommige coureurs gingen toch een keuze maken door alleen fuel te doen en geen banden te wisselen.
Hierdoor ontstonden er een aantal gaten, maar ook een aantal verassende namen die dus een sprong maakte in de race.

Een van die namen die geen banden wisselde en het ook goed bij uitpakte, was Rene Vos.
Vos reed al op plek 1, maar Edwin Wils was niet ver weg.
Door de keuze van geen banden te wisselen, had Vos een grote voorsprong na alle pitsstops en dat leverde hem uiteindelijk ook de overwinning op.
Achter Vos waren het Edwin Wils en Wik Hoogterp die tot het laatste moment voor deze 2e plek vochten.
Hoogterp pakte Wils in de laatste bocht, maar de tractie van Wils was beter waardoor hij de 2e plek pakte, voor Hoogterp.

In de LMP2 klasse was het van Aerle die geen issues kende en wederom een race in het endurance klasse wist te pakken, voor Vlietstra op plek 2 en Hamming op plek 3.


Waar het seizoen richting het einde gaat, was het wederom de Jong die een sterke kwalificatie had en vanaf pole mocht gaan starten in de hoofdrace.

Lees verder...

Op dinsdag 4 juni aanstaande vindt de virtuele Algemene Ledenvergadering plaats. Vanwege agendatechnische uitdagingen is er besloten om de fysiek…

Lees verder...

Op 9 mei vindt de eerste editie van de Monaco GP plaats. Daarmee voegt SRVN nog een klassieker toe aan de lijst met jaarlijkse evenementen. Op 9 mei…

Lees verder...

Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...