Noa Kort kampioen NK GT4Noa Kort kampioen NK GT4


De finale van het NK GT4 werd verreden op het iconische circuit van Monza, waar slipstreamen een belangrijk ding is.

Dat zagen we al in de kwalificatie, waar het Bas Zwartenbol die een mooie slipstream had van Jeroen Huisers en zo van pole mocht vertrekken voor race 1.

De start van race 1 was relatief rustig te noemen voor GT4 begrippen. Men wist van de slipstream af en bleef ook relatief lang achter elkaar rijden tot het halverwege punt van de race. Daarna werd er wat heftiger gestreden en ook vooraan was het een mooi gevecht tussen Bas Zwartenbol, Jeroen Huisers en Frank Hamming. Doordat de eerste drie genoemde heren flink aan het vechten waren, kon Noa Kort nog aan het eind aansluiten en in de laatste ronde meevechten. De laatste bocht was een prachtig gevecht, zoals we in het GT4 gewend zijn. Uiteindelijk kwam Frank Hamming te wijd uit en was het Huisers met een fantastische run en kon net voor de streep P1 pakken, tweede werd Bas Zwartenbol en derde kwam Noa Kort over de streep. Dat was genoeg om zich tot kampioen te mogen kronen en Jeroen Huisers was verzekerd van een P2 in het kampioenschap met een overwinning.

Nu dat gesetteld was, waren er nog 2 races waar nog genoeg om te strijden viel. Derde plaats in het kampioenschap was nog open en ging tussen Milan Kort, de oudere broer van Noa Kort, en Bas Zwartenbol.

Bij de start van race 2 was het Ger Peters op kop, met Lammert Mook ernaast. Al vroeg in de race was het Andy Maasen die uitviel met een flinke koprol en zouden we hem terug zien voor race 3. Van slipstream gevechten moest Frank Hammink niks weten en had ze ook niet nodig, want hij pakte al vroeg de leiding en kon zo makkelijk uitlopen, want we niet vaak zagen en zo wist hij ook relatief makkelijk race 2 te winnen. Aan het eind wist Bas van Grunsven nog op 5 seconden weer terug te komen en een tweede plaats te pakken en Bas Zwartenbol pakte ook in race 2 een podium met een 3e plaats.

Voor race 3 waren we aan het opwarmen voor een spannend gevecht voor de derde plaats in het kampioenschap, maar bij de start ging het al mis voor Bas Zwartenbol. Hij liet zijn koppeling te vroeg opkomen en had daardoor een valse start, wat in een drive-through penalty leidde. Hierdoor wist hij al vroeg dat zijn mogelijke 3e plek in het kampioenschap niet meer haalbaar zou zijn en parkeerde de auto ook in de garage.

Hierdoor wisten we al vroeg dat Milan Kort de derde plaats zou gaan pakken. Bij de start was het wederom Ger Peeters die van pole mocht vertrekken, maar helaas kon hij er niet lang van genieten. Vroeg in de wedstrijd kwamen Isaiah Bennet, Jeroen Huisers, Milan Kort, Floris Wijers en Frank Hamming hem al voorbij en deze heren zouden de dienst gaan uitmaken. Het waren spannende gevechten, maar het was Isaiah Bennet die zijn tweede overwinning pakte bij SRVN, met Frank Hamming en Jeroen Huisers daar achter op de tweede en derde plaats.


Afgelopen donderdag werd de 2e ronde van het F3 kampioenschap verreden op het prachtige snelle circuit van Mugello. Met 23 rijders aan de start was he…

Lees verder...

In 'Achter het stuur' belichten wij de leden binnen Simrace Vereniging Nederland. Wat doen zij naast het racen op de virtuele circuits? En wat gebruik…

Lees verder...

Race 1 was het kampioenschapsleider Jeroen Huisers die van pole mocht vertrekken, met GT4 debutant Fabrice Cornelis naast hem. De start verliep rustig…

Lees verder...

In 'Achter het stuur' belichten wij de leden binnen Simrace Vereniging Nederland. Wat doen zij naast het racen op de virtuele circuits? En wat gebruik…

Lees verder...