Noa Kort en Jeroen Huisers maken de dienst uit op Road AtlantaNoa Kort en Jeroen Huisers maken de dienst uit op Road Atlanta


Ronde 5 van het NK GT4 kampioenschap werd verreden op Road Atlanta. Race 1 was het Frank Hamming die van pole mocht vertrekken, met Noa Kort ernaast. Bij de start was het Noa Kort die in eerste instantie meteen Hamming te pakken had, maar in bocht 6 buiten de baan kwam en zo kon Hamming P1 weer terugpakken. Al vroeg in de wedstrijd had Bas Zwartenbol een zware crash in diezelfde bocht 6 en voor hem was race 1 dus al vroeg voorbij.

Daarna hadden we even een rustige fase, maar aan het eind was het Noa Kort die nog pace overhad en uiteindelijk P1 weer over wist te nemen. Zo was het Noa Kort die de eerste plaats pakte, Frank Hamming 2e werd en Jeroen Huisers 3e.

Voor race 2 was het Ron Schmitz die van pole mocht vertrekken, met Twan Capellen ernaast. Voor beide heren werd het even spannen, want het was Arthur Thijmen die zich er tussendoor wrong en P1 even kort overnam. Een paar bochten later was het Schmitz die de leidig wee overnam. Iemand die gedurende de race zich naar voren wist te knokken, was Jeroen Huisers. Met nog 15 minuten te gaan wist hij P2 van Arthur Thijnmen over te nemen en reed snel richting de auto van Ron Schmitz en ging er uiteindelijk ook voorbij. Voor Arthur Thijmen was en jammer, maar helaas. Hij kwam in de hoek terrecht waar de klappen vielen, waardoor hij helemaal naar achter viel.

Uiteindelijk was het Jeroen Huisers die zijn tweede overwinning pakte van het seizoen en zo het gat naar Noa Kort weer wat wist te verkleinen. Frank Hamming werd tweede en Noa Kort derde.

Voor race 3 was het Arthur Thijmen die het opnieuw mocht proberen om voorraan te starten, met Twan Capellen ernaast. Bij de start was het Capellen die als slechts weg kwam en was het Milan Kort die snel naar voren wist te komen en P2 overnam. P3 werd door Mik Klinkers overgenomen. Ook nu was het Thijmen die in de hoek terrecht kwam, waar de klappen vielen en viel hij al vroeg terug naar het achterveld. Ondertussen was het Milan Kort die de leiding van de wedstrijd overnam. Wat volgde was weer een ouderwets potje vechten en werden onderling veelvuldig de posities verwisseld. Uiteindelijk wist Noa Kort hier als winnaar uit de verf te komen en kon later in de wedstrijd zijn oudere broer voorbij rijden om zo race 3 op zijn naam te schrijven. De in race 1 gecrashte Bas Zwartenbol werd 2e en Milan Kort werd 3e.

30 november is de finale en dan weten we wie zich Nederlands kampioen GT4 mag noemen.


Het was een mooi schouwspel, gisteravond in de virtuele straten van Monte Carlo. Het decor voor de eerste editie van de Monaco GP, waarbij Simrace Ver…

Lees verder...

Waar het seizoen richting het einde gaat, was het wederom de Jong die een sterke kwalificatie had en vanaf pole mocht gaan starten in de hoofdrace.

Lees verder...

Op dinsdag 4 juni aanstaande vindt de virtuele Algemene Ledenvergadering plaats. Vanwege agendatechnische uitdagingen is er besloten om de fysiek…

Lees verder...

Op 9 mei vindt de eerste editie van de Monaco GP plaats. Daarmee voegt SRVN nog een klassieker toe aan de lijst met jaarlijkse evenementen. Op 9 mei…

Lees verder...