Triple overwinning voor VMS-SUNEDITS op SnettertonTriple overwinning voor VMS-SUNEDITS op Snetterton


Dankzij Stijn Handgraaf (dubbele overwinning) en Gijs Sonneveld kon het VMS-SUNEDITS racing team weer een drietal overwinningen bijschrijven.

Tijdens Race1 was het Handgraaf die vanaf pole position mocht starten. Met maar liefst 0.192 seconden was hij teamgenoot Sonneveld te snel af. Met een snelle opening vanaf de 1e startrij zou dit een nieuwe uitdaging worden voor Handgraaf om op dit nieuwe circuit een overwinning te pakken. Echter bleek dit een makkelijke opgave te worden en schreef hij met ruim 3 seconden voorsprong de race op zijn naam. Frank Hamming, terug van weggeweest, werd tweede nadat achter hem Hans van Putten, Robin de Jong en Gijs Sonneveld het laatste plekje op het podium probeerden veilig te stellen. Echter ontstond er contact tussen De Jong en Van Putten, waardoor beide coureurs terugvielen en Sonneveld de plek kon veiligstellen.

Race2 had een reversed grid op basis van de raceuitslag van race1. Het was Ger Peeters en Milan Kort die hierdoor vanaf de 1e startrij mochten starten. Helaas viel Peeters al snel terug en was het Kort die na 4 minuten teamgenoot Sonneveld voorbij moest laten gaan. Verderop in het veld zou het een felle strijd worden tussen De Jong, Isaiah Bennett maar ook Kort, Bas van Grunsven en Handgraaf, die zich samen met Hamming al snel in de voorste groep bevonden. Sonneveld en Hamming hielden het hoofd koel en konden met geruime voorsprong plek 1 en 2 veiligstellen. Achter hen was het echter nog een strijd om die laatste podiumplek. De Jong wist met een fotofinish de 3e plek nog net af te nemen van Van Grunsven. Ook Handgraaf kende een perfecte laatste ronde, die na een eerder contactmoment was teruggevallen, maar kon nog nipt de 10e positie van Jos van der Sterren overnemen.

Race3 had pole position voor Handgraaf met naast hem Gert Dekker. Handgraaf wist direct vanaf het begin een gat te slaan en zou een race alleen aan kop rijden. Achter hem waren er echter weer mooie gevechten tussen Hamming, Bram Kuipers, Van Putten en Van Grunsven. Door een kleine fout zou Kuipers spinnen, waarna Van Grunsven hem niet meer kon ontwijken. Halverwege de race waren Handgraaf, Dekker en Hamming de top 3 die zouden bedekken, waarbij Hamming uiteindelijk nog de positie van Dekker zou overnemen. Achter hen waren Sonneveld, Bennett en Van Putten nog altijd in strijd voor De Jong.

Met drie prachtige maar vooral spannende races bleek het VMS-Sunedits racing team weer krachtig genoeg te zijn om 3 overwinningen mee naar huis te nemen.

Handgraaf blijft hiermee aan de leiding in het F3 kampioenschap. Door de afwezigheid van Noa Kort loopt hij wederom uit. Met nog drie races te gaan, gaan we over twee weken terug naar het vasteland. Het circuit van Zandvoort staat dan op de planning voor de kampioenschapsknaller en tevens afsluiter van het kampioenschap.


Het was een mooi schouwspel, gisteravond in de virtuele straten van Monte Carlo. Het decor voor de eerste editie van de Monaco GP, waarbij Simrace Ver…

Lees verder...

Waar het seizoen richting het einde gaat, was het wederom de Jong die een sterke kwalificatie had en vanaf pole mocht gaan starten in de hoofdrace.

Lees verder...

Op dinsdag 4 juni aanstaande vindt de virtuele Algemene Ledenvergadering plaats. Vanwege agendatechnische uitdagingen is er besloten om de fysiek…

Lees verder...

Op 9 mei vindt de eerste editie van de Monaco GP plaats. Daarmee voegt SRVN nog een klassieker toe aan de lijst met jaarlijkse evenementen. Op 9 mei…

Lees verder...