Stijn Handgraaf en Noa Kort winnen de races op de Red Bull RingStijn Handgraaf en Noa Kort winnen de races op de Red Bull Ring


De motoren ronkten en de spanning was te snijden op het betoverende Red Bull Ring-circuit in Spielberg, de locatie voor Race 1, 2 en 3. Gijs Sonneveld vertrok vanaf pole position, terwijl naast hem op de eerste startrij de coureur van het GNCR-team, Robin de Jong, zich klaarmaakte voor de strijd.

Naarmate de race vorderde, ontvouwde zich een intens duel tussen De Jong en Stijn Handgraaf in de tweede helft. Het was Handgraaf die uiteindelijk de overhand kreeg, en met een indrukwekkende manoeuvre wist hij de race te winnen, terwijl De Jong zichzelf uitremde in de Remus bocht. Gijs Sonneveld hield het hoofd koel en veroverde de derde plek op het podium, nipt voor Rene Hoogterp.

Het Red Bull Ring-circuit in Spielberg bood een adembenemende setting voor Race 2, waarbij de startopstelling omgekeerd was op basis van de uitslag van Race 1. Bram Kuipers stond op poleposition, geflankeerd door Noa Kort, klaar voor een nieuw spektakel.

Noa Kort liet van meet af aan zijn spierballen zien door de gevechten achter zich achter zich te laten en snel afstand te nemen van de achtervolgers. Hij domineerde de race met een ongekende vastberadenheid en schreef de overwinning op zijn naam. Achter hem waren het Bas van Grunsven, Hans van Putten, Stijn Handgraaf en Robin de Jong die een episch gevecht leverden, met nagenoeg identieke rondetijden. Helaas zou een drive-through penalty Van Grunsven fataal worden, waardoor Rene Hoogterp en Hans van Putten uiteindelijk de tweede en derde plaats opeisten.

De afsluitende race, nummer 3 van 3, opende met Gert Dekker op de polepositie, een teken dat spektakel in de lucht hing. Echter, Dekker zou gedurende de race veel posities verliezen en buiten de top 10 eindigen, waardoor het strijdtoneel wijd open kwam te liggen.

Het was Bas van Grunsven die tot aan de laatste ronde van de race het veld aanvoerde, de overwinning leek binnen handbereik. Maar toen, met nog wat opgespaarde push-to-pass seconden in zijn arsenaal, kwam Stijn Handgraaf als een wervelwind in de laatste ronde naar voren en glipte langs Van Grunsven om de race op het nippertje op zijn naam te schrijven. Op de finishlijn toonde ook Noa Kort zijn moed door Bas van Grunsven van de tweede plek te verdrijven en zo de derde plek te claimen. De Red Bull Ring had voor vuurwerk gezorgd in deze slotrace, en de blik van de racefans is nu al gericht op de komende drie spectaculaire races op Snetterton.


Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...

Ronde 5 van het NK GT3 kampioenschap bracht ons naar Portugal op het circuit van Portimao. In de kwalificatie was het Robin de Jong die de snelste was…

Lees verder...

Waar het weer tijd was voor ronde 5 van het kampioenschap, wist Nanno van der Poel de pole te pakken in de kwalificatie met een flinke voorsprong van …

Lees verder...