Spektakel tijdens F3 openingsraces op Monza



Spektakel tijdens F3 openingsraces op Monza


Spektakel tijdens F3 openingsraces op Monza

Het zouden drie spectaculaire races worden op het 5,793km lange Autodromo Nazionale Monza tijdens de openingsraces bij SRVN.
Tijdens de kwalificatie sessie werd er gestreden om de eerste pole position van het nieuwe seizoen. Het zou uiteindelijk Bas van Grunsven zijn die dankzij een slimme slipstream nipt voor teamgenoot Stijn Handgraaf van pole mocht starten.

Race1:
Tijdens de eerste race was het Handgraaf die een perfecte start kende. Binnen een tiental meters wist hij nog voor het ingaan van de Variante del Rettifilo de leiding over te nemen van van Grunsven. Ook Arjan Veltens had een uitstekende start en pakte in de eerste ronde P2 over van van Grunsven. Echter had laatst genoemde een perfect slipsteam om direct terug te slaan en de leiding terug over te nemen in de kopgroep van maarliefst vijf man binnen de seconde waar ook Noa Kort zich had aangesloten.
In de tweede helft van de race was het Veltens die de leiding wist over te nemen en niet meer uit handen zou geven en hierdoor zijn eerste overwinning kon noteren. Noa Kort wist de druk er goed op te zetten waardoor hij zowel van Grunsven en Handgraaf het nakijken gaf en met een voorsprong van 0.081 sec tweede werd voor Handgraaf.

Race2:
In de tweede race werd de startgrid met een reversed grid van de top 10 omgedraaid. Dennis Berends mocht hierdoor voor Gert Dekker starten vanaf de eerste startrij. Echter zou het Dekker zijn die nog in de opwarmronde zijn bolide in de muur parkeerde tijdens het "opwarmen" van zijn banden. Berends had een prima start maar het was Rene Hoogterp die vier plaatsen wist goed te maken en bij het ingaan van de eerste chicane al tweede zou liggen. Nog voor het ingaan van de Variante della Roggia nam hij zelfs de leiding over.
Achter Hoogterp waren het Bram Kuipers, William Geuze, Stijn Handgraaf en Berends die de aansluiting wisten te houden in de top5.
Het zou een mooi gevecht worden om de laatste twee podium plekken want Hoogterp wist met voorsprong van ruim drie seconden zijn eerste overwinning pakken in het F3 kampioenschap. Arjan Veltens reed een uitstekende race en wist in de tweede helft veel goed te maken, samen met Noa kort. Veltens kon een tweede plek verzekeren met een halve seconde voor Noa Kort.

Race3:
Race 3 zou wederom spektakel worden. Niet alleen zou hier een reversed grid van de top 10 gelden maar ook nog eens op basis van de uitslag van race 2. Milan Kort zou in deze race van pole postion mogen starten met naast hem niemand minder dan Robin de Jong. De Jong wist direct tijdens de opening van de race Kort te passeren en achter Kort zou het daarna druk worden met wederom Bas van Grunsven maar ook Hans van Putten en Noa Kort meldden zich in de top5. In de tweede helft van de race wist Milan Kort zich keurig terug te vechten en de druk bij de Jong er flink op te zetten en de leiding over te nemen. Ook van Grunsven en wederom Arjan Veltens konden aansluiting behouden in de kopgroep en in de laatste ronde van de race werd er dan ook om iedere meter gevochten vanuit de o zo snelle Variante Ascari richting Curva Parabolica. Veltens probeerde in laatst genoemde de leiding over te nemen van de Jong en stuurde waardoor hij met nog maar vier seconden op de klok de controle zou kwijtraken over zijn F3. Ook de Jong kon hierdoor ook zijn eerste overwinning net niet pakken van dit nieuwe seizoen. Van Grunsven was de lachende derde en pakte zijn overwinning in race3. Ook Milan Kort kon profiteren en mocht plaatsnemen op het podium op P3.

Al met al, genoeg spektakel om naar uit te kijken in de volgende races die plaatsvinden op het circuit van Road Atlanta (Michelin Raceway Road Atlanta)


De 12e editie van de SRVN500 vond plaats op 14 juli en 29 coureurs begonnen aan de missie SRVN500 kampioen worden. Bij de start was het Mark de Vries …

Lees verder...

In deze zomerpauze is de organisatie achter de schermen druk bezig met het samenstellen van de kampioenschappen in dit najaar. Enkele wapenfeiten zijn…

Lees verder...

In deze zomerpauze is de organisatie achter de schermen druk bezig met het samenstellen van de kampioenschappen in dit najaar. Enkele wapenfeiten zijn…

Lees verder...

Terwijl de rijders in voorbereiding zijn voor de SRVN 500 en de stofwolken van de Monaco Grand Prix inmiddels zijn opgetrokken. Wacht aankomende augus…

Lees verder...