Veltens en Zwartenbol pakken de eerste overwinningen in nieuwe seizoen van het NK GT3Veltens en Zwartenbol pakken de eerste overwinningen in nieuwe seizoen van het NK GT3


Waar afgelopen zondag het seizoen weer is begonnen, mochten we toch wel een primeur geven aan het deelnemersveld.
Maarliefst 47 rijders op het circuit van Imola gingen de strijd aan voor de overwinningen.

In de kwalificatie liet Arjan Veltens wederom zien waarom hij als titelkandidaat wordt gezien.
Hij pakte de pole position voor Roy de Muinck, die weer terug is na een seizoen afwezigheid.

In race 1 was het vrij duidelijk dat Veltens en de Muinck degene waren die voor de overwinning gingen.
Beide sloegen vrij snel een klein gat naar Dylan Klaver die de hele race Thomas Arends achter zich aan had.
Uiteindelijk wist Klaver voor 20 minuten de 3e positie vast te houden, waardoor hij dus op het podium eindigde.
Daarachter waren er verschillende gevechten net buiten het podium, met rijders als Tonnie Jansen, Robin de Jong en Pascal de Birk.
Vooraan wist Veltens een voorsprong van 1.5/2 seconde vast te houden op de Muinck, wat hem de eerste overwinning van dit seizoen gaf.

Race 2 was een race van 40 minuten, maar dus zonder pitsstop.
De top 10 van de kwalificatie werd omgedraaid, wat Bas Zwartenbol de pole gaf voor de 2e race, voor Rene Vos en Bas van Grunsven.
Dat het lastig inhalen is op Imola werd toch wel heel erg duidelijk deze race.
De winnaar van race 1, Veltens, moest van P10 komen en kon zich met moeite naar voren werken. Een klein foutje van de Muinck gaf Veltens de belangrijke plek.

Eenmaal aangekomen bij Klaver, werd het toch een stuk lastiger.
Klaver verdedigde een stuk feller en soms ook op het randje. Dit randje werd ook opgezocht in bocht 1, toen beide heren in aanraking kwamen met elkaar.
Veltens ging er af en moest remmen om geen straf te krijgen voor zijn cuttrack. Helaas zorgde dit er voor dat Klaver er op klapte en Veltens rond ging.
Vooraan was het met de top 3, Zwartenbol, Vos en van Grunsven erg gezellig.
Vos en van Grunsven probeerde van alles bij elkaar om de 1e of 2e plek over te nemen. Dit zorgde er voor dat de volledige top 10 lang binnen 6 seconde van de leider kon blijven.
Uiteindelijk het incident met Veltens en Klaver zorgde ervoor dat er een paar kleine gaatjes ontstonden.

De Jong was een van de weinige vooraan in het veld, die in bocht 1 geslaagde inhaalpogingen deed. Dit deed hij op Jansen en op de Birk, wat hem uiteindelijk de 4e plek opleverde.
De top 3, bleef, ondanks alle gevechten, het zelfde, wat dus Bas Zwartenbol de overwinning op leverde, voor Rene Vos en Bas van Grunsven.

Over 2 weken gaat dit volle veld weer verder op het circuit van Road America.


SRVN Rubriek "Achter het stuur" In 'Achter het stuur' belichten wij de leden binnen Simrace Vereniging Nederland. Wat doen zij naast het racen op de …

Lees verder...

Roy de Muinck heeft met nog 1 raceweekend te gaan zijn kampioenschap binnen. Met een 7e en 2e plek in race 1 en 2 wist hij voldoende punten voorsprong…

Lees verder...

De finale van het NK GT4 werd verreden op het iconische circuit van Monza, waar slipstreamen een belangrijk ding is. Dat zagen we al in de kwalificat…

Lees verder...

Het was alweer de allerlaatste race van het Formula 3-seizoen, editie twee bij SRVN. Met nog maximaal 150 punten te behalen, maakten Stijn Handgraaf e…

Lees verder...