Pascal de Birk wint op Suzuka



Pascal de Birk wint op Suzuka


Ronde 5 van het NK GT3 werd verreden op Suzuka en het was Noa Kort die de pole veroverde met 1,2 seconden voorsprong.

Bij de start ging het allemaal redelijk rustig, er waren hier en daar een beetje duw en trek werk, maar iedereen kon zijn weg vervolgen. Al voor de start was het René Vos die problemen kende en helaas hierdoor niet verder deel kon nemen.

In het begin was het Guido Valster die nog een poging waagde om Noa Kort bij te kunnen benen, maar helaas lukte dat niet en zo kon Noa Kort al vroeg uitlopen. Het was Pascad de Birk die een vroege stop maakte en eigenlijk vrij snel zijn eigen pace kon rijden. Even later maakten Guido Valster en Bas van Grunsven hun pitsstop, maar Pascad de Birk had een goeie pace te pakken en kon zo beide heren passeren.

Toen was het de beurt aan Noa Kort om een stop te maken en helaas voor hem kwam hij met teveel snelheid de pits in, wat resulteerde in een stop and go penalty.

Dat was goed nieuws voor Pascal de Birk die zo de leiding weer over kon pakken, maar hij moest nog wel een snelle Guido Valster van zich af weten te houden. Ronden lang probeerde Valster het, maar hij kwam te kort. Pascal de Birk won de race, met Guido Valster op P2 en Felix de Kruijf, die nog een mooie 360 graden spin had, werd 3e.

Het kampioenschap is hierdoor weer helemaal open en op 8 juni gaan we zien wie er kampioen gaat worden.


Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...

Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...