Lippens winnaar beide races op Donington Park



Lippens winnaar beide races op Donington Park


Ronde 5 van het NK DTCC werd verrenden op Donington Park en het was Pieter Brandsma die Poleposition pakte. Race 1 was het Bas Zwartenbol die van P1 mocht vertrekken, maar lang kon hij er niet van genieten. Het pas de P7 gestartte Lennart Lippens die een raketstart had en waarbij het in bocht 1 vier dik werd, kwam hij als winnaar uit de verf. Ronden lang ging hij het gevecht aan met Pieter Brandsma, maar die kreeg met maken met banden problemen en een spin in de laatste bocht hielp ook niet mee. Het was Serge Bakker die hem kon inhalen voor P2 en zo werd Brandsma 3e.

Race 2 was het Pieter Brandsma die van pole mocht vertrekken, met Lennart Lippens ernaast. Bij de start ging het flink mis voor de kampioenschapsleider Serge Bakker, die raakte een andere auto en klapte vervolgens de vangrail in. Hij kon gelukkig zijn weg wel vervolgen.

Voorraan was het een spannend gevecht tussen Pieter Brandsma en Lennart Lippens en daarachter was het ook een spannend gevecht met Jeroen Huisers, Bas Zwartenbol en Twan Cappellen. De heren raakten elkaar op het start/finish gedeelte waarbij er veel schade werd gereden en Zwartenbol de race niet kon uitrijden. Voorraan was het Brandsma die last kreeg van bandenslijtage en Lippens kwam er voorbij. Lippens won ook race 2, voor Pieter Brandsma en derde werd Rogier de Klein.


Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...

Ronde 5 van het NK GT3 kampioenschap bracht ons naar Portugal op het circuit van Portimao. In de kwalificatie was het Robin de Jong die de snelste was…

Lees verder...