Noa Kort domineert op een nat/droog Portimao



Noa Kort domineert op een nat/droog Portimao


Ronde 4 van het NK Porsche cup werd verreden in Portugal op het circuit van Portimao en het was Noa Kort die de pole had voor race 2. Race 1 was het kletsnat en was het FFRT dat P1 tot en met 4 te pakken had met Stefan van der Horn op pole position. Het was in eerste instantie Stefan van der Horn die goed weg wist te komen. Daarachter volgde al gauw een gevect met Lovel van Oerle, Jordy van Overeem, Serge Bakker en Noa Kort. Noa Kort was de eerst die zich wist te lossen van het groepje en reed vrij snel richting Stefan van der Horn.

Daarachter was het rondenlang een mooi gevecht, met het nodige duw en trekwerk. Net over het halvewegepunt was het Noa Kort die Stefan van der Horn wist in te halen door een spin van van der Horn. Zo kon Kort P1 overnemen en wegrijden naar de overwinning. Door de spin kon Serge Bakker de 2e plaats overnemen en van der Horn viel in de eindfase nog verder terug naar een P5. P3 was voor teamgenoot Jordy van Overeem.

Voor race 2 was het zonnig en was de baan snel opgedroogd. Hierdoor zagen we een andere race, dan in race 1. Noa Kort mocht van P1 vertrekken en wist al snel een dusdanige gat te slaan, dat het eigenlijk zijn race was om te verliezen.

In bocht 1 ging het mis voor Lammert Mook, die zette zijn auto op de zijkant en kon de race niet meer vervolgen. Daarachter waren ook de nodige crashes, waardoor het veld zwaar met elkaar in gevecht was. Noa Kort was het die ook de overwinning pakte in race 2, met daarachter teamgenoot Yannick Akershoek en Serge Bakker pakte de derde plaats.


Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...

Ronde 5 van het NK GT3 kampioenschap bracht ons naar Portugal op het circuit van Portimao. In de kwalificatie was het Robin de Jong die de snelste was…

Lees verder...