Veltens en Bakker winnen sensationele races op Zandvoort



Veltens en Bakker winnen sensationele races op Zandvoort


Ronde 2 van het NK DTCC werd verreden op Zandvoort en het was Jur Verlouw die van P1 mocht vertrekken, nadat de top 10 omgedraait word voor race 1.

Bij de start was het Lovel van Oerle die meteen omgetikt werd en zijn auto zwaar beschadigde in de vangrail. Wat volgte was een rondenlang gevecht tussen 7 auto's, waarvan Arjan Veltens was die het beste kon proviteren van de gevechten zich van het groepje los wist te wrikken. Het leek erop dat de voorwielaangedreven auto's het zwaar begonnen te krijgen en het was Veltens die zo relatief makkelijk verder naar voren wist te komen. Ronde 9 was het Arjan Veltens die de leiding overnam van Jur Verlouw en zo makkelijk weg wist te lopen. Daarachter was het Lennart Lippens die als 2e over de streep kwam en Jur Verlouw als 3e.

Voor race 2 leek het erop dat Veltens makkelijk weg wist te komen, maar niks was minder waar. Zowel Arjan Veltens, Lennart Lippens en Felix de Kruijff hadden een zogenoemde disconnect en moesten al vroegtijdig de wedstrijd verlaten en dit liet een gat over voor andere deelnemers om voor de overwinning te kunnen strijden.

In eerste instantie leek het Pieter Brandsma de man te zijn die met de overwinning er vandoor zou gaan, maar halverwege de race leek het erop dat zijn banden het beste wel hadden gehad. Het was toen P2 Serge Bakker die snel naar voren wist te komen en zo P1 overnam. Daarachter vormde zich een treintje dat ronden na ronden aan het vechten was om P3. Eerst was het Willem van Oosterhout die het laatste podium plek had, toen was het Bas Zwartenbol die het van hem overnam en zo de derde plek wist te behouden. Pieter Brandsma werd 2e en Serge Bakker won de race.


Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...

Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...