Veltens pakt de eerste overwinning in het NK GT seizoen



Veltens pakt de eerste overwinning in het NK GT seizoen


Met een nieuw format dit jaar gingen de heren coureurs op het circuit van Sebring van start voor het nieuwe seizoen van het NK GT.

Kampioen van afgelopen jaar, Arjan Veltens, was de snelste in de kwalificatie en mocht dus als eerste van start voor de enige race van de avond.
De sprint en hoofdraceformat is ingewisseld voor 1 hoofdrace van 60 minuten, met verplichte bandenwissel en verplichting in bandencompounds.

Veltens mocht dus het veld gaan leiden toen de heren coureurs van start gingen. Daarachter was het Ruben Correa Alves voor Rogier de Klein.
Direct in de beginfase was het Pascal de Birk die vanaf een 5e plek ging aandringen voor het podium achter de Klein en Correa Alves.
Dit resulteerde in een fout van Correa Alves, waardoor de Klein plek 2 overnam en de Birk plek 3.
Hierdoor ontstond een gevecht voor P2 wat bijna de hele race duurde.

De Birk was een van de weinigen die met de Soft band startte en kon hierdoor ook meer aanvallen. De soft had geen zware slijtage dus zat continue in de kofferbak van de Klein, maar kon er uiteindelijk nog niet voorbij.

Eenmaal toen de pitsstops begonnen, konden coureurs proberen om een undercut of overcut te pakken.
Voorin het veld bleef het allemaal het zelfde, maar achter de top 4 waren het meerdere die vol in gevecht raakte met elkaar door dat de pitsstops wat plekken hadden veranderd.

Voor plek 2 bleef het continue spannend. De Klein maakte een foutje ingaan ena laatste bocht waardoor de Birk de plek kon overnemen.
Correa Alves probeerde een aantal bochten later terug op het podium te komen maar raakte de Klein, waardoor hij wel plek 3 overnam, maar uiteindelijk in de enalaatste ronde gaf hij deze plek weer terug aan de Klein.

Arjan Veltens had geen druk van achteren en won dus zijn eerste race voor Pascal de Birk en Rogier de klein.

Op 30 maart zijn de heren coureurs weer terug, op een mogelijk regenachtige Red Bull Ring.


Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...

Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...