Robin de Jong wint Simrace Of Champions 2023Robin de Jong wint Simrace Of Champions 2023


Na ruim 7 jaar afwezigheid werd afgelopen zondag dan eindelijk weer een echte (Sim)race of Champions georganiseerd, als grootse afsluiter van de SRVN Winter Cup, alvorens het reguliere raceseizoen weer van start gaat.

Het was een uniek evenement, want voor het eerst werd er op een eigen ontwikkeld circuit verreden: een krap 1 km korte omloop met spectaculaire en technische bochtcombinaties, die het uiterste van de rijders vroegen.

Na een kwalificatierun werd het wedstrijdschema bepaald en was het direct een hele spannende heat tussen Stan Vlietstra en Robin de Jong, in de machtige NASCAR auto’s. Nadat zij even hiervoor de kwalificatierun met de Alpine A110 GT4 reden. De heat tussen Guido Valster en Dylan Klaver was memorabel, na een fout in de openingsfase van Dylan Klaver leek Guido Valster er met de overwinning vandoor te gaan, maar in de absolute slotbocht van de omloop raakte Valster de muur en stond met nog een handvol meters te gaan achterstevoren. Zo kon Klaver alsnog de overwinning opeisen en doorstoten naar de volgende ronde.

Die volgende ronde werd verreden met de Renault RS.01. Waarbij Arjan Veltens en Lennart Lippens de eerste run deden in die kwart finale. Veltens leek de winst in de spreekwoordelijke zak te hebben maar maakte een kostbare fout, Lippens profiteerde dankbaar en schoof door naar de halve finale. Jeroen Huisers nam het op tegen Robin de Jong waarbij laatstgenoemde die wedstrijd won. Bas Zwartenbol nam het op tegen Dylan Klaver, waarbij Klaver naar de winst ging terwijl Serge Bakker het moest opnemen tegen Bram Kuipers, en eerstgenoemde won die race.

Zo hadden we nog 4 man over in de halve finale: Lennart Lippens, Robin de Jong, Dylan Klaver en Serge Bakker.
De halve finales en de daaropvolgende finales werden verreden met de McLaren MP4/8. De ’93 McLaren Formule 1 bolide, wat voor uitermate spectaculaire beelden zorgden op de krappe omloop rondom het virtuele Curitiba in Brazilië.

Beide halve finales waren erg spannend te noemen, maar waarbij Robin de Jong en Dylan Klaver doorstoomde naar de allesbeslissende finale.

De troostfinale werd een prooi voor Lennart Lippens. Terwijl de grote finale uiteindelijk gewonnen werd door Robin de Jong, die daarbij zijn tweede (S)ROC overwinning pakte, nadat hij in 2012 ook al de winst pakte, toen nog op een virtuele versie van het Wembley Stadion.


Ronde 2 van de Porsche Cup werd verreden op de Hungaroring. Het was Noa Kort die de snelste tijd reed, maar voor race 1 wordt de top 10 omgedraaid en …

Lees verder...

Met een nieuw format dit jaar gingen de heren coureurs op het circuit van Sebring van start voor het nieuwe seizoen van het NK GT. Kampioen van afgel…

Lees verder...

Ronde 1 van het NK DTCC werd verreden in Brands Hatch. Veltens had de pole behaald met een voorsprong van 0,5 seconden op de tweede plaats Kuipers en …

Lees verder...

Ronde 1 van het SRVN Porsche Cup werd verreden op Zandvoort. Nieuwe auto's, maar hetzelfde spannende formule. Bij de start was het Victor Dobson die …

Lees verder...