Rik van Aerle en Arjan Veltens pakken de titels in zwaar verregend Laguna SecaRik van Aerle en Arjan Veltens pakken de titels in zwaar verregend Laguna Seca


De laatste race van het endurance kampioenschap werd verreden op Laguna Seca, waar er nog meerdere teams waren die kampioen konden worden in de LMP2 & GTE klasse.

Rik van Aerle had de beste papieren in de LMP2 en werd zelfs wat makkelijker, aangezien Gijs Sonneveld helaas niet aanwezig kon zijn in de laatste race van het seizoen.
Bij de GT3 waren het Equippe de Muinck/Janssen en Arjan Veltens, die de beste papieren hadden in de GTE.
Vanwege het schrapresultaat, was het verschil tussen beide teams maar zeer klein.

Bij de start was het Rik van Aerle die snel weg kon rijden en hoefde niet echt meer naar achteren kijken, in het eerste gedeelte van de race.
Waar de Muinck zijn wagen op pole had gezet in de GTE, maakte hij bij de rollende start een valse start, door net voor de green line, de limiter er al af te gooien. Dit zou hem duur komen te staan bleek later.

Het bleek ook een zware race voor de Muinck te worden. Hij werd aangetikt door Serge Bakker in de LMP2 waardoor hij de leiding verloor aan Arjan Veltens maar ook schade had.
Deze schade moest hij de hele race meenemen, wat zeker niet ideaal was.

Rond het halverwege punt van de race was het ook nog eens regen, wat het iedereen moeilijk maakte.
De regen kwam vrij snel met bakken uit de hemel, wat de temperatuur deed dalen.
Hierdoor konden meerdere coureurs de temperatuur in hun banden niet hoger krijgen dan 30 graden, waardoor er zo goed als geen grip was.

Leider in de race, Rik van Aerle, kwam hier ook achter en spinde een aantal keren van de baan, die zijn voorsprong van 1 volledige ronde, in rook zag op gaan, aangezien hij de pits moest opzoeken voor schade reparatie.

Dit gaf Bakker de leiding, maar had het heel zwaar.
Hamming kwam met stappen dichterbij, maar ook van Aerle kwam er weer aan.
Met nog 5 minuten te gaan, was de strijd voor de overwinning een 3 strijd geworden waar uiteindelijk van Aerle,
aan het langste eind trok, door in de allerlaatste bocht, de leiding weer over te nemen van Bakker.
Hierdoor won van Aerle de race en het kampioenschap, voor Serge Bakker op plek 2 en Frank Hamming op plek 3.

In de GTE was het Veltens die vrij gemakkelijk de overwinning kon pakken, aangezien de Muinck met schade rond reedt en ook niet de temperatuur goed in de banden kon houden.
Hierdoor kwamen beide teams op het zelfde aantal punten, beide hadden ook de zelfde aantal overwinningen maar vanwege het schrap resultaat zou equippe de Muinck/Janssen het kampioenschap binnenslepen.

Dit kampioenschap verloren ze uiteindelijk, vanwege een protest voor de valse start die de Muinck maakte in de race. Hierdoor verloren ze een aantal punten, waardoor Arjan Veltens uiteindelijk toch nog aan het laatste eind trok en het kampioenschap pakte in de GTE.


Afgelopen donderdag werd de 2e ronde van het F3 kampioenschap verreden op het prachtige snelle circuit van Mugello. Met 23 rijders aan de start was he…

Lees verder...

In 'Achter het stuur' belichten wij de leden binnen Simrace Vereniging Nederland. Wat doen zij naast het racen op de virtuele circuits? En wat gebruik…

Lees verder...

Race 1 was het kampioenschapsleider Jeroen Huisers die van pole mocht vertrekken, met GT4 debutant Fabrice Cornelis naast hem. De start verliep rustig…

Lees verder...

In 'Achter het stuur' belichten wij de leden binnen Simrace Vereniging Nederland. Wat doen zij naast het racen op de virtuele circuits? En wat gebruik…

Lees verder...