Robin de Jong kampioen NK DTCR



Robin de Jong kampioen NK DTCR


De laatste ronde van het NK DTCR werd verreden op Brands Hatch. Voor Race 1 was het Martijn Huisers die van P1 mocht vertrekken, maar daar heeft hij net geen ronde van mogen genieten. Hij kwam in het gras te recht voor de één na laatste bocht en het was Jeroen Huisers die zo P1 overnam. Even leek het erop dat P2 een zekeheidje was, maar Martijn Huisers en Frank Hamming kwamen elkaar tegen op het rechte stuk met een uitvalbeurt voor Martijn Huisers als gevolg.

Even wat later was het de andere gebroeder Huisers die in aanraking kwam met Hamming, alleen in dit geval vlogen ze beide van de baan af en zo was Pieter Brandsma de lachende derde en won zo race nummer 1.

Voor race 2 was het Pieter Brandsma op pole position, met Robin de Jong op P2 en Frank Hamming op P3. Kortom, alle ingrediënten voor een mooie race.

Bij de start was het Hamming die de Jong meteen pakte en het leek erop dat we een prachtige strijd zouden krijgen tussen Brandsma en Hamming. Een strijd was het zeker, maar de heren raakten elkaar met als gevolg dat Hamming door de grindbak heen moest en terugviel naar plaats 4. Frank Hamming kwam zijn grote vriend van race 1, Jeroen Huisers, weer tegen en ook nu zou het met duw en trekwerk gaan eindigen waardoor Hamming verder terugviel.

Vooraan was het de Jong die Pieter Brandsma voorbij ging om zo de pace te bepalen en kon ook op die manier race 2 winnen en het kampioenschap binnen halen.


Ronde 4 van het Alpine GT4 kampioenschap werd verreden in Zandvoort. De pole position voor race 1 ging naar Nanno van der Poel met een verschil van 0…

Lees verder...

In 2 zeer spannende races, hebben Bas Zwartenbol en Pim van Ark de winst weten te pakken in Monza voor het NK GT3.

Lees verder...

In 'Achter het stuur' belichten wij de leden binnen Simrace Vereniging Nederland. Wat doen zij naast het racen op de virtuele circuits? En wat gebruik…

Lees verder...

Na afgelopen ronde pakte dit maal Stijn Handgraaf weer de pole position voor de eerste race van de avond.

Lees verder...