Jeroen Huisers en Felix de Kruijff winnen op Bathurst



Jeroen Huisers en Felix de Kruijff winnen op Bathurst


Bathurst was het decor voor de 5e ronde van het GT3 kampioenschap

Veltens was deze raceavond niet aanwezig, waardoor de strijd om het kampioenschap wordt uitgesteld tot de laatste ronde.

Desalniettemin was het een prachtige strijd die we zagen op Bathurst in beide races.

Race 1 stond toch helaas een beetje in het teken van de startcrash in bocht 2.
Meerdere coureurs waren hierdoor slachtoffer, in de vorm van enorm tijdsverlies, of zelfs een uitvalbeurt.

Dat was zeker niet het enige punt waar rijders problemen hadden, want in het o zo lastige bochtige gedeelte waren er meerdere die het muurtje wisten te vinden en flinke schade opliepen, of soms wel een volledige uitval beurt hadden.
Felix de Kruijff en Pascal de Birk waren een aantal namen die dit dus mee maakte.

Iemand die er totaal geen last van had was Jeroen Huisers, aangezien hij met zijn pole position maar heel even een aanval moest afslaan en daarna gewoon weg kon rijden zijn eerste overwinning van het seizoen pakken, voor Guido Valster op plek 2 en Rene Vos op 3.

In de 2e race was het Guido Valster die vanaf pole mocht starten, maar kon er maar 1.5 bocht van genieten, want Felix de Kruijff pakte direct de leiding over.
Voor deze 2e race was het voor een groot gedeelte van rijders zaak om de wagen op de baan te houden en geen schade te rijden.

Dit ging niet goed voor iedereen, aangezien er toch wederom een flink aantal uitvallers waren.

Wederom op de top van de berg ging het fout voor een aantal coureurs, waaronder de winnaar van race 1, Jeroen Huisers maar ook voor Dadema en de Birk
Beide heren hadden het probleem dat een spinnende Xiomar Elizabeth stil stond op de racelijn en ze er heel lastig voorbij kwamen.
Hierdoor verloren ze een aantal plekken aan Martin Baltus en Otto van Wieringen.

Voorin veranderde er uiteindelijk weinig meer, want Felix de Kruijff pakte zijn eerste overwinning bij SRVN, voor Guido Valster en Rogier de Klein.


Na het hoge snelheidscircuit van Monza rijzen we af naar de Ardennen. Het prachtige circuit van Spa Francorchamps brengt altijd spanning en sensatie m…

Lees verder...

Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...

Ronde 4 van het Alpine GT4 kampioenschap werd verreden in Zandvoort. De pole position voor race 1 ging naar Nanno van der Poel met een verschil van 0…

Lees verder...

In 2 zeer spannende races, hebben Bas Zwartenbol en Pim van Ark de winst weten te pakken in Monza voor het NK GT3.

Lees verder...