Pascal de Birk en Arjan Veltens pakken de overwinningen in een verregend Monza.Pascal de Birk en Arjan Veltens pakken de overwinningen in een verregend Monza.


Zoals de titel het al zegt, heeft Pascal de Birk in race 1 als eerste, niet Scuderia Leone, een overwinning gepakt in het GT3 kampioenschap.
Race 1 is dus de welbekende top 10 omgedraaid, waardoor het ook de Birk was met de pole position.
Waar de Birk eigenlijk alleen maar 1 aanval moest afslaan deze race en dat was direct een incident met Glenn Bontenbal.
Waar Bontenbal in de 2e ronde het probeerde bij de Birk, was het dat beide heren in aanraking kwamen met elkaar en hierdoor ging Bontenbal rond. Voor de Birk liep het beter af want hij verloor er per saldo weinig mee.

In het middenveld waren er enorm veel gevechten, aangezien de wat snellere coureurs dus vanaf die 10e positie moesten komen.
Voor Veltens was het deze keer een stuk lastiger om naar voren te vechten want menig coureur maakte het hem wel moeilijk genoeg.

Race 1 was uiteindelijk dus een makkelijke prooi voor Pascal de Birk, voor Kai Karreman op 2 en Niels Hampsink op plek 3.

De 2e race stond in het teken van de regen, aangezien het race 1 droog was gebleven.
Hier was het Veltens vanaf de pole position voor zijn teamgenoot van Dijk en Jur Verlouw.

Dat de regen zou komen wist iedereen, maar de vraag was, wanneer en hoe hard gaat het regenen.
Uiteindelijk begon het al vrij snel te regenen waar het ook een aantal al waren die direct naar binnen gingen, waaronder de nummer 3 in de race, Jur Verlouw.
Dit bleek de verkeerde keuze te zijn want het regende nog verre van hard genoeg om profijt te hebben met de regenbanden.

Rond het halverwege punt van de race kwamen de meeste coureurs naar binnen voor de regenbanden aangezien het toen te glad werd voor de slicks.
Na alle pitsstops waren het toch wel verrassende namen die naar voren kwamen, waaronder Vos en Huisers.

Helaas wist Rene Vos dit niet vast te houden en viel toch een aantal plekken terug, maar Jeroen Huisers profiteerde van de tricky omstandigheden en pakte zo zijn
2e podium dit seizoen, achter de mannen van Scuderia Leone.
Veltens won met speels gemak, wederom en pakte daarmee zijn 6e overwinning van het seizoen, voor teamgenoot Ronald van Dijk.

Op 4 december gaat het 5e raceweekend weer van start op het circuit van Bathurst, waar het mogelijk al zo kan zijn, dat Veltens zijn kampioenschap veilig kan stellen.


Ronde 5 van het NK GT3 werd verreden op Suzuka en het was Noa Kort die de pole veroverde met 1,2 seconden voorsprong. Bij de start ging het allemaal …

Lees verder...

Ronde 5 van het NK DTCC werd verrenden op Donington Park en het was Pieter Brandsma die Poleposition pakte. Race 1 was het Bas Zwartenbol die van P1 m…

Lees verder...

Noa Kort heeft de vierde ronde van het NK GT3 op zijn naam geschreven. Zo makkelijk als op Portimao ging het echter niet. De coureur van VMS-SunEdits …

Lees verder...

De laatste ronde van het NK Porsche Cup werd verreden op de Sachsenring in Duitsland. In de kwalificatie was het Noa Kort die de snelste tijd had, maa…

Lees verder...