Frank Hamming pakt dubbele overwinning op SpaFrank Hamming pakt dubbele overwinning op Spa


Frank Hamming pakt dubbele overwinning op Spa

Het was Frank Hamming die na drie races gemist te hebben kon laten zien dat hij nog altijd mee doet voor de overwinning.
Nadat Wilbert Velthove en Gert Hagedoorn de 1e race vanaf de voorste rij mochten starten was het Arjan Veltens die direct bij het ingaan van La Source de leiding in de sprintrace kon overnemen. Velthove kon nog heel even terugkomen maar voor aanvang van ronde 2 was het wederom Veltens die de koppositie overnam. Denny Mateman had een goede 1e fase van de race en kon al snel aansluiting vinden en doorstormen naar de top 3. Ook Dylan Klaver die samen met Mateman strijd om het kampioenschap wist zich vrij rap naar voren te vechten.
Toen de race de laatste fase naderde waren het Veltens, Mateman en Klaver die dachten dat dit een top 3 finish zou worden. Echter kwam Hamming in een snel tempo op de hielen van Klaver. Hamming wist in de allerlaatste ronde de leiding over te nemen en gaf deze ook niet meer uit handen.
Klaver had toch in de laatste chicane nog een felle strijd met Veltens maar moest genoegen nemen met een 4e positie. Mateman werd uiteindelijk 2e, gevolgd door Veltens.

In race 2 was het echter een ander verhaal. In deze race was het uiteraard een startopstelling bepaald door de kwalificatieuitslag. Klaver mocht deze race dan ook vanaf poleposition starten gevolgd door Mateman en Hamming.
In ronde 1 kon Mateman direct een actie plaatsen om de leiding over te nemen. Bas van Grunsven gestart vanaf P5 maakte echter ook aansluiting in de kopgroep en kon ook direct druk zetten op het leidende duo. Het zou echter een titanenstrijd worden tussen Klaver en Mateman waarbij er rake klappen werden uitgedeeld. Ook op het moment dat Veltens zich in de strijd voor het podium mengde liepen de gemoederen hoog op. Na een contact moment tussen Klaver en Mateman ging het flink mis op Camel Straight voor Mateman. Hierbij liep hij flinke schade op in de voornalaatste raceronde. Gelukkig kon hij zijn weg vervolgen maar moest genoegen nemen met een 8e plaats. Door alle strijd achterin was het wederom voor Hamming maar ook van Grunsven vrij makkelijk om postitie 1 en 2 vast te houden. Het was Klaver die uiteindelijk het podium completeerde.

De titelstrijd lijkt nog altijd verder te gaan met nog 2 raceweekenden te gaan. Ongetwijfeld zal de chaos op het circuit van Spa-Franchorchamps nog veel besproken worden.


klaver-mateman1
Ronde 5 van het NK GT3 werd verreden op Suzuka en het was Noa Kort die de pole veroverde met 1,2 seconden voorsprong. Bij de start ging het allemaal …

Lees verder...

Ronde 5 van het NK DTCC werd verrenden op Donington Park en het was Pieter Brandsma die Poleposition pakte. Race 1 was het Bas Zwartenbol die van P1 m…

Lees verder...

Noa Kort heeft de vierde ronde van het NK GT3 op zijn naam geschreven. Zo makkelijk als op Portimao ging het echter niet. De coureur van VMS-SunEdits …

Lees verder...

De laatste ronde van het NK Porsche Cup werd verreden op de Sachsenring in Duitsland. In de kwalificatie was het Noa Kort die de snelste tijd had, maa…

Lees verder...