Rik van Aerle en equippe de Muinck/Jansen winnen wederomRik van Aerle en equippe de Muinck/Jansen winnen wederom


Rik van Aerle en equippe de Muinck/Jansen winnen wederom

Een maand na de natte race op het circuit van Monza, waren de mannen van het endurance kampioenschap weer terug en wel op het circuit van Daytona.
Het zou een race worden waar de 24 uur gesimuleerd werd in 144 minuten race, dus alle elementen van zon onder, nacht racen en een opkomende zon waren aanwezig.

In de LMP2 klasse was het Gijs Sonneveld die de pole position pakte met een goede tijd voor de winnaar van de vorige race, Rik van Aerle.
Met de GTE wagens was het de Muinck die zijn wagen op pole zette met een duidelijk snelle tijd.

Eenmaal de race gestart was het Sonneveld die ongeveer 20 minuten de leiding vast kon houden, maar maakte uiteindelijk een dure fout waardoor hij van zijn gas af moest gaan en de leiding af gaf aan van Aerle.
Dit was het begin van een lastige avond voor Sonneveld, want het ging van bad to worst voor hem in deze race.

Het werd een race waar zo goed als iedereen die op podium positie reed, problemen mee maakte door te crashen, van de baan af ging of een penalty kreeg.

Equippe de Muinck/Jansen maakte het allemaal niets uit, want zonder enige druk in deze race, reden zij van pole position naar de overwinning in deze race, voor Ruben Correa Alves.

Van Aerle moest het doen met een race waar hij "maar" 124 minuten aan de leiding reed, maar wel de overwinning wederom wist te pakken en zelfs bijna het hele veld op een ronde zette. Alleen nummer 2 Vlietstra bleef in de zelfde ronde.

Over een maand de finalerace op het circuit van Laguna Seca, waar we gaan zien wie er kampioen wordt in de LMP2 & GTE klasse.


Ronde 5 van het NK GT3 werd verreden op Suzuka en het was Noa Kort die de pole veroverde met 1,2 seconden voorsprong. Bij de start ging het allemaal …

Lees verder...

Ronde 5 van het NK DTCC werd verrenden op Donington Park en het was Pieter Brandsma die Poleposition pakte. Race 1 was het Bas Zwartenbol die van P1 m…

Lees verder...

Noa Kort heeft de vierde ronde van het NK GT3 op zijn naam geschreven. Zo makkelijk als op Portimao ging het echter niet. De coureur van VMS-SunEdits …

Lees verder...

De laatste ronde van het NK Porsche Cup werd verreden op de Sachsenring in Duitsland. In de kwalificatie was het Noa Kort die de snelste tijd had, maa…

Lees verder...