De Jong en Brandsma winnen chaotische race op PortlandDe Jong en Brandsma winnen chaotische race op Portland


Ronde 3 van het NK DTCR werd verreden op Portland. Voor race 1 was het Serge Bakker die van P1 mocht vertrekken, maar had een hele slechte start en waren de podium kansen al voorbij in bocht 1. Het waren Joost van der Stoep en Bram Kuipers die elkaar tegenkwamen in bocht 1 en zo was het door de tik Kuipers die Serge Bakker meenam. De schade bleef redelijk beperkt, maar de podium kansen waren voor beide heren verkeken.
Achterin was het ook chaos met meerdere auto's, maar alleen Milad Kort zou in Race 1 niet finishen.

Vooraan was het eerst Mark de Vries de weg leek te rijden, maar na 3 ronden had hij Jeroen Huisers al op zijn staart.
Toen was het Jeroen Huisers die de Vries kon inhalen en leek het erop dat hij weg kon lopen, maar niets was minder waar. Eerst was het Robin de Jong die in aanraking kwam met Joost van der Stoep en beide heren konden hun weg vervolgen. Er was geen maat op de snelheid dat de Jong liet zien en al snel kwam hij richting Jeroen Huisers en ook zij kwamen in contact met elkaar, deze keer was het de Jong die als winnaar uit de verf kwam en zo ook race 1 wist te winnen.

Race 2 was het Pieter Brandsma die vanaf pole mocht vertrekken en ook hier ging het flink mis in bocht 1. Martijn Huisers en Twan Capellen kwamen elkaar tegen, met als resultaat dat Capellen de wereld op z'n kop zag. De heren konden hun weg vervolgen, maar wel met achterstand.

Vooraan was het eerst Brandsma die weg wist te lopen, maar halverwege de race gingen de banden een rol van betekenis spelen en kwamen Robin de Jong en Roy Verzijl nog dichtbij. De Jong en Verzijl hadden het nog flink aan de stok met elkaar en zo had Brandsma een klein gaatje tot de laatste bocht. Het was nog even spannend tussen Brandsma en de Jong, maar Brandsma wist de race te winnen.


Nu het seizoen 2022-2 is afgelopen is de KC benieuwd naar jouw mening voor 2023!

Lees verder...

De laatste race van het endurance kampioenschap werd verreden op Laguna Seca, waar er nog meerdere teams waren die kampioen konden worden in de LMP2 &…

Lees verder...

De inschrijvingen voor de SRVN 2023 Winter Series gaan op donderdag 22 december open! Check de kalender 

Lees verder...

De laatste ronde van het NK DTCR werd verreden op Brands Hatch. Voor Race 1 was het Martijn Huisers die van P1 mocht vertrekken, maar daar heeft hij n…

Lees verder...